В контексті нормальної ротації, - Пристайко пояснив відсторонення прокурорів у справі МН17

Відсторонення українських прокурорів, які брали участь в розслідуванні катастрофи рейсу MH17, було пов'язане з ротацією у рамках реформи Генеральної прокуратури і не повинно вплинути на подальше розслідування справи

Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко, передає РБК-Україна.

За його словами, українська сторона забезпечить допомогу Нідерландам, які займаються розслідуванням катастрофи МН17.

"Що стосується слідчих, то це відома проблема, яка існує при зміні, ротації слідчих. Я запевняю вас, що генпрокурор і слідчі, які зайняті справою... керівництво знає, питання розглядається, але він відбувається в контексті нормальної ротації. Не всі слідчі йдуть. Є напрацьовані матеріали", - сказав Пристайко.

Також глава МЗС України зазначив, що на даний момент завершилася технічна частина розслідування, під час якого було встановлено яким саме російським "Буком" був збитий малайзійський літак.

"Суд буде 9 березня. Це вже кримінальна справа, технічна справа закінчилася. Визначені результати, яким саме російським "Буком" був збитий літак. Ми підходимо до важливого кримінального розслідування. До речі, глава МЗС Нідерландів був на засіданні 5 міністрів, щоб поділитися досвідом, як захищати інтереси держави у такій катастрофі", - заявив Пристайко.