Справа Шеремета: лише 16 % українців вважають звинувачення слідства обґрунтованими, - опитування

19% опитаних вважають обвинувачення слідства необґрунтованим, у 17% обґрунтованість звинувачень викликає сумніви

Про це свідчать результати опитування соціологічної служби "Центру Разумкова".

"Оцінюючи хід судової справи, пов’язаної із звинуваченням групи осіб у вбивстві журналіста Павла Шеремета, 16% респондентів вважають ці звинувачення обґрунтованими (6% - цілком обґрунтованими, 10% - скоріше, обґрунтованими), у 17% опитаних обґрунтованість цих звинувачень викликає сумніви, а 19% вважають їх необґрунтованими. 16% респондентів відповіли, що їх це не цікавить, 32% зазначили, що вони не володіють достатньою інформацією або їм важко відповісти на це запитання", - йдеться в повідомленні.

Частіше вважають ці звинувачення обґрунтованими прихильники Політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" (32%), тоді як 26% з-поміж них висловлюють сумніви в обґрунтованості цих звинувачень або вважають їх необґрунтованими. Серед прихильників партії "Слуга народу" - відповідно 21% і 28%, серед прихильників ВО "Батьківщина" - відповідно 18,5% і 45%, серед прихильників партії "Європейська солідарність" - відповідно 7% і 72,5%.

Дослідження провели з 13 по 17 лютого 2020 року.Опитали 2018 респондентів від 18 років у всіх регіонах України, крім анексованого Криму та окупованого Донбасу. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.