Протестувальники з Конго влаштували пожежу на вокзалі у Парижі

У Парижі ввечері в п'ятницю, 28 лютого 2020 року, акція протесту конголезької опозиції привела до зіткнень демонстрантів і сил правопорядку, а також пожежі і часткової евакуації Ліонського вокзалу

Невдоволення конголезців викликав концерт відомого співака з Демократичної Республіки Конго Фаллі Іпупи, який вважається близьким до влади цієї країни, передає Еспресо.TV із посиланням на RFI.

Перед цим префектура Парижа відхилила сім заявок на проведення масових акцій протесту проти концерту конголезького співака. Незважаючи на заборону, демонстрація відбулася і переросла в сутички між фанатами музиканта і противниками концерту Іпупи, запланованому на стадіоні AccorHotels Arena на сході Парижа.

Reuters

Після втручання поліції, стихійна акція завершилася підпалом сміттєвих баків, від яких вогонь перекинувся на припарковані біля площі Ліонського вокзалу мотоцикли і автомобілі. З метою безпеки поліція евакуювала підземну частину вокзалу, було перервано рух експрес-поїздів на лінії RER D.

Фаллі Іпупа - один найпопулярніших музикантів Демократичної Республіки Конго, у його кліпів на YouTube десятки мільйонів переглядів. Конголезька опозиція дорікає співака в близькості до колишнього президента ДРК Жозефу Кабілі, відомого жорсткими репресіями проти опозиції, і його наступника Фелікса Чісекеді.