МОЗ запускає цілодобовий штаб протидії коронавірусу

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що при міністерстві охорони здоров'я працюватиме цілодобовий оперативний штаб з протидії коронавірусу

Про це Ляшко заявив на брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Зараз відпрацьовується механізм, при МОЗ запускається і працюватиме цілодобовий оперативний штаб з реагування на коронавірусну інфекцію. До нього будуть залучені представники різних центральних органів виконавчої влади, в першу чергу Державна служба з надзвичайних ситуацій, Нацполіція, прикордонники. Цілодобово працюватимуть", - повідомив Ляшко.

Чиновник також додав, що наразі налагоджується запуск додаткових гарячих ліній, опрацьовуються рішення комісії з техногенної, екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, які стосуються обмеження транспортного сполучення, зменшення кількості пунктів пропуску через державний кордон, заборони експорту та реекспорту засобів індивідуального захисту.

Головний санлікар зазначив, що найближчим часом буде фіналізовано рішення уряду про пункти пропуску, через які здійснюватиметься в'їзд та виїзд із території України.

"Ми очікуємо рішення уряду сьогодні-завтра. Це пункти пропуску на в'їзд і виїзд з України, вони по території всієї України - повітряні, наземні, залізничні й морські", - повідомив Ляшко.

Ляшко також додав, що обиралися найбільш популярні маршрути, і щодо пасажиропотоку і щодо вантажного потоку, враховувалася можливість швидко доставити людину з підозрою на Covid-19 в лікарню.