Консультант телеканалу для ОРДЛО певен, що Порошенко ділив країну за мовною ознакою

Режисер "Слуги народу" Олексій Кирющенко, що консультує телеканал для окупованих територій "ДІМ", вважає людиною, що об'єднує країну чемпіона СРСР Сергія Бубку

Про своє бачення концепції розвитку телеканалу для окупованих територій Олексій Кирющенко розповів у інтерв'ю the Бабель.

Кирющенко назвав "лідером думок" для телеканалу Сергія Бубку:

"Ми знаємо лідерів думок. Усім відомий і шанований Сергій Бубка. Такі люди важливі для становлення нації. Якусь програму треба присвятити бесідам із цими людьми. Можна створити багато документальних і художніх продуктів із серії "Життя видатних людей". Такий розважальний аспект працює на ідею примирення. Але зараз все упирається в гроші - джерела фінансування поки немає."

Він зазначив, що телеканал "рекламують" скандали, з ним пов'язані:

"Нас більше рекламують наші скандальні скандали. Ось товариш (депутат "Слуги народу" Микита Потураєв, - Ред.) Потураєв сказав, що хоче скинути бомбу на Москву, - так багато людей дізналися про канал "Дім". Це не дуже людська реклама, але ж антиреклама - теж реклама. Щоб вийти на супутники  та впливати на думки, ми повинні обрости своїм контентом."

Кирющенко наголосив, що його не хвилює частка "Кварталу" в продукції телеканалу.

"Усі носяться з цими відсотками як з писаною торбою. Вони все одно безкоштовні, яка різниця - 15 чи 25 відсотків? Це дурні люди, які роздирають країну, запитують про "Квартал". "Квартал" - один з кращих продакшенів у країні."

Про контент на російському ТБ і мистецтво, яке поза політикою

На його думку, російська пропагандистська машина займається пропагандою в політичних шоу, але художній контент на російському ТБ інший.

"На телеканалі "Россия" є зрозуміле для всіх "мило" - зрадив, помер, потрапив у біду. Є український "Голос" і є російський. Навіщо шукати в російському шоу "Голос" пропаганду Кремля? У них є українські пісні - і зал їм радіє. "Слава Путіну" там не кричать. Мистецтво - поза політикою", - заявив Кирющенко.

Він додав: "У мене мати - росіянка, а батько - українець, мені кого першим вбивати: матір або батька? Я однаково люблю і російський, і український народи. Я проти режиму Путіна, але не проти народу."

"Ми мультикультурні. Українська і російська мови повинні бути в пошані. А за поділ за мовним принципом потрібно "дякувати" Порошенкові", - заявив режисер "Слуги Народу".

Нагадаємо, режисер "Слуги народу" Олексій Кирющенко, який претендує на посаду керівника російськомовного каналу для окупованих територій "Дім" хоче брати гроші в олігархів та студію в "Суспільного"

2 березня відбулася презентація телеканалу "Дім" для тимчасово окупованих територій.