В Чернівцях запровадили масковий режим й цілодобову комендатську годину для дітей

У Чернівцях з понеділка, 23 березня 2020 року, буде запроваджено масковий режим на всіх об’єктах, які залишаються працювати

Про це міський голова Олексій Каспрук повідомив у прямому ефірі на своїй сторінці, передає Еспресо.TV з посиланням на Molbuk.

"Прийнято рішення про запровадження обов’язкового маскового режиму на тих об’єктах, які залишились працювати. Тобто, в понеділок ми будемо контролювати. Хочу нагадати, що згідно законодавства, рішення органів місцевого самоврядування, державних органів влади є обов’язковим для виконання. І за порушення цих вимог є адміністративна й кримінальна відповідальність", - сказав міський голова Чернівців.

Читайте також: Віталій Портников: виживання - питання солідарності

Він сказав, що влада контролюватиме, аби на діючих ринках і супермаркетах та інших об’єктах, які нині працюють, не допускали відвідувачів, які не носять засоби індивідуального захисту.

"Тобто, маски будь-які: саморобні, куплені. Є трохи часу підготуватися. Розумію, що зараз буде величезна кількість питань - де ці маски взяти? Ми робимо все можливе, щоб забезпечити чернівчан цими засобами захисту", - повідомив Каспрук.

"Але повторюся ще раз - ваше здоров’я і здоров’я ваших оточуючих маєте захищати, в першу чергу, ви самі. Маску можна зробити з будь-яких підручних матеріалів. З кількох шарів старої футболки. Це для людини, в якої є дві руки, голка і нитка - це буквально півгодини-година роботи", - додав міьский голова.

За словами посадовця, наразі міська влада веде перемовини із місцевими підприємцями легкої промисловості, які розпочинають пошив масок.

Читайте такожЯк під час пандемії коронавірусу зберегти психічне здоров’я

Окрім того, заборонена поява в місті дітей до 14 років без супроводу дорослих.

"Дитина може виходити з дому виключно з важливою метою. Наприклад, відвідування лікаря. Не для того, щоб погуляти і пограти з хлопцями у футбол", - заявив Каспрук.

За його словами, ймовірність зараження дуже висока і це слід враховувати. З понеділка також буде призупинено будівельні і ремонтні роботи, за виключенням аварійних об'єктів та об’єктів інфраструктури.

Також мер пообіцяв контролювати, щоб до магазинів та аптек запускались люди лише у засобах індивідуального захисту.