Не бажано їсти печиво, мюслі чи сухі сніданки, - дієтолог про харчування під час карантину

Дієтолог Оксана Скиталінська розповіла про економію на продуктах та харчування в період карантину

Про це вона сказала в ефірі програми "PRO здоров'я", передає Еспресо.TV.

"Не треба купувати продукти, які пройшли глибоку переробку. Тому що вони не є здорові, а по-друге, вони дорожчі ніж натуральні. Це відноситься до таких продуктів як: печиво, різноманітні сухі сніданки, кранчі, мюслі. Це все не бажано вживати, воно містить багато цукру. Краще всього вживати різноманітні крупи, при чому купити різні, такі як: перлова, гречана, пшоняна крупа. Пам'ятаємо, що їх можна між собою змішувати, щоб підвищити їхню біологічну цінність харчову", - зазначила  Скиталінська.

Вона додала, що у раціоні кожного дня повинна бути формула, яка складається з трьох елементів. Перше - білки, друге - різні овочі, може бути трішки фруктів, третє - різні крупи. До всього цього ми додаємо жир, який може міститися в цих готових продуктах. Наприклад, яйцях, м'ясних продуктах, рибі. Білок обов'язково повинен бути, тому що він іде на побудову всіх імунних клітин, на побудову всіх тканин, гормонів, ферментів. Вуглеводи у вигляді каш та овочів потрібні для того, щоб увесь час тримався рівень енергії, було багато клітковини, а також, щоб люди  не переїдали.

 "Дуже важливо вживати правильні білки. Багато людей одразу уявлятимуть м'ясо, але білки є двох типів: тваринного походження - молочні продукти, риба, м'ясо, а є продукти рослинного подження - гриби, бобові. Вони всі важливі. Коли ми говоримо про білки, то найздоровішими, найдешевшими є яйця. Адже це не просто білок, а й білок, що містить жир і харчовий холестерин. У період епідемії треба підготувати організм, який складається з великої кількості клітин до того, щоб клітини були менш вразливими. Нам потрібен білок, щоб утворювалися нові імунні клітини. Нам потрібні яйця, кисломолочні, молочні продукти", - зазначила дієтолог.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.