Обама підтримав Байдена на виборах президента США

Колишній президент США Барак Обама виступив на підтримку кандидата у президенти США та колишнього віцепрезидента країни Джо Байдена

Про це він заявив у відеозверненні, опублікованому у Twitter.

"Я надзвичайно гордий підтримати Джо Байдена на посаді президента Сполучених Штатів. Я вважаю, що у Джо є всі якості, які нам потрібні у президенті просто зараз", - сказав Обама у ролику, в якому закликав демократів всього ідеологічного спектра партії підтримати Байдена і допомогти йому перемогти президента Дональда Трампа. 

Він також згадав, що коли свого часу починав власну президентську кампанію й обрав Байдена своїм віце-президентом, то це було одним з найкращих рішень в його житті.

На думку Обами, Байден має всі якості, які потрібні для глави Білого дому.

Читайте також: Вибори у США: Байден випереджає Трампа, - опитування CNN

Протягом багатьох місяців Обама зберігав нейтралітет та не підтримував публічно жодного з кандидатів-демократів,  які змагалися на праймеріз. 

Лише коли стало очевидно, що Байден фактично виграє номінацію у свого конкурента сенатора Берні Сандерса, Обама, за даними The New York Times, провів 4 довгі бесіди із Сандерсом.

Саме його втручання, за словами наближених до Сандерса осіб, відіграло значну роль у рішенні сенатора вийти з перегонів і офіційно підтримати свого опонента.

Барак Обама є найпопулярнішим політиком Демократичної партії. Його підтримка може посилити позиції Байдена у виборчих перегонах.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb