"Група дітей у Facebook розганяє зраду", - голова Мін'юсту Малюська прокоментував програш Суркісам 7 млрд грн

Міністр юстиції України Денис Малюська назвав "групою дітей" політичну партію "Демократична Сокира" через їх претензії за програний міністерством суд на 7 млрд грн

Про це голова Мін'юсту Малюська написав у Facebook.

"Група [судячи за глибиною аналізу] дітей у ФБ [хто дав неповнолітнім зареєструвати екаунти?] розганяє зраду, що нібито оскільки апеляційна інстанція у справі 757/7499/17-ц сьогодні залишила без змін ухвалу Печерського районного суду від 25 лютого 2020 року. то, мовляв, у зв'язку із цим пани Суркіси отримають 7 ярдів від Приватбанку", - заявив міністр.

Читайте також: Апеляційний суд став на бік Суркісів у справі стягнення з ПриватБанку $259 млн

Він заявив, що не коментуватиме рішення суду, однак зазначив, що у справі ПриватБанку проти Суркісів 20 лютого 2020 (через три роки після початку процесу) Печерський районний суд "роз'яснив" свою попередню ухвалу, фактично просто повторивши її зміст.

"Діти", як назвав "Демсокиру" міністр, не згодні з таким твердженнням. Зокрема один з засновників партії Антон Швець заявив наступне:

"Міністр юстиції Денис Малюська, який зараз говорить, що зради немає і нічого для Суркісів не змінилось після рішення суду, перед цим говорив, що зради немає і немає нічого страшного в тому, що в суді є тільки представництво його підлеглих з виконавчої служби."

Інший член політради "Демсокири" Олександр Нойнець відповів міністру:

"У минулих рядках свого листа ви повідомляли, що Мін'юст змушений взяти кермо у справі в свої руки, так як юристи ПриватБанку не справляються. Процитую вас: "Один раз пішли на зустріч" профі "та високооплачуванім юристам, результат бачать усі. Цього більш, ніж досить."

В партії вважають, що міністр навмисне взявся за захист інтересів ПриватБанку в справі проти Суркісів, щоб програти її.

Читайте також: Юристів ПриватБанку не допустили до “справи Суркісів” на $250 млн. Малюська пояснив, чому так вийшло

Відзначимо, що партія проводила мітинги під судом у справі ПриватБанку і відпочатку вважала, "роз'яснення суду через три" роки незаконним.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb