Влада Житомира послаблює карантин з першого травня

28 квітня Житомирський міськвиконком прийняв рішення послабити карантинні обмеження в місті з першого травня: дозволять роботу ринків, перукарень та закладів харчування "на винос"

Про це повідомляє ЖИТОМИР.info.

Повідомляється, що перукарні працюватимуть за попереднім записом та не більше одного відвідувача на 15 кв.м. площі, або за умови наявності фізично відокремленого робочого місця.

Всі нововідчинені заклади зобов'язані будуть забезпечувати санітарно-гігієнічні норми та мати засоби захисту від вірусу.

"На останній сесії міської ради було прийняте рішення про звільнення від сплати єдиного податку протягом квітня для суб’єктів І і ІІ групи оподаткування. Щоб не було нарахувань за квітень і підприємці могли скористатися даною пільгою, саме з 1 травня розпочинають роботу", - пояснили обрання дати зміни карантинних заходів у Міськвиконкомі.

"Ми і далі будемо робити все, щоб послаблювати карантинні заходи, і зараз розробляємо механізми відкриття магазинів та ринків промтоварної групи, літніх майданчиків кафе. Впродовж двох днів ми напрацюємо деякі пропозиції, звернемося до Кабінету міністрів, будемо розглядати на своєму рівні, поспілкуємося з підприємцями і далі будемо робити все, щоб бізнес міг працювати, але працювати безпечно і для бізнесу, і для відвідувачів та клієнтів", - наголосив мер Житомира Сергій Сухомлин.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb