Франківські медики "швидкої" вийшли на протест з вимогою обіцяної "карантинної" премії та гідної зарплатні

1 травня 2020 року, у Міжнародний день праці, працівники Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги провели попереджувальну акцію протесту

На парковці станції екстренної медичної допомоги вони вмикнули сирени в службових авто й записали відеозвернення до органів влада, передає Еспресо.TV з посиланням на інформагенцію Галка.

Вони наголосили на необхідності отримання ними гідної заробітної плати, а також виплатити надбавку за відпрацьований період під час карантину - 300% всім виїзним бригадам і молодшому медичному персоналу екстреної медичної допомоги.

"Жодних виплат до цього часу ми не отримали", - заявили вчора медики.

Читайте такожФальсифікації у статистиці епідемії коронавірусу в Україні

Голова профспілкового комітету Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги Богдан Венник розповів, що щодня на лінію виїжджає 14-15 бригад, які обслуговують Івано-Франківськ та прилеглі села.

"Тобто 75-80 працівників обслуговує близько 260 тис. населення. Я не рахую обслуговуючий персонал (санітарки, слюсарі і т.д.). Середня зарплата у водія близько 4 тис. гривень. Молодого лікаря, який після медуніверситету - близько 5 тис. гривень разом з податками", - заявив Венник.

Лише після того як у мережі з'явилося їхнє звернення, учасникам акції пообіцяли, що обіцяні їм доплати вони зможуть отримати "після травневих вихідних".

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine