САП відкрила провадження на Рябошапку, - журналіст Калниш

За інформацією джерел журналіста Валерія Калниша, Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження на ексгенпрокурора Руслана Рябошапку

Про це журналіст Калниш повідомив у соцмережах.

Вищий антикорупційний суд зобов'язав САП відкрити провадження на Руслана Рябошапку.

"До суду прийшла скарга від одного колишнього прокурора ГПУ, що він 14 квітня, по пошті, відправив главі САП Назару Холодницька заяву "про вчинення Рябошапкою кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-1, 368 Кримінального кодексу". Суд розглянувши скаргу зобов'язало САП таке провадження відкрити "за фактом можливого декларування недостовірної інформації та одержання неправомірної вигоди колишнім генеральним прокурором Русланом Рябошапкою", - розповів деталі журналіст.

За інформацією джерел, провадження відкрито у вівторок, 5 травня.

В виданні "Лівий берег" заявили, що зв'язались із САП і там підтвердили цю інформацію.

"Ми виконали рішення Вищого антикорупційного суду і внесли дані в ЕРДР по ст. 366-1 і 368 ч. 4", - відповіли у САП на запит журналістів.

Дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено по ст 366-1 (декларування недостовірної інформації) і ч.4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної винагороди службовою особою) Кримінального кодексу.

Сам Рябошапка прокоментував це так: 

"Мені відомо стільки, скільки і вам. Що було судове рішення і САП зобов'язали відкрити виробництво. Спочатку вони відмовилися, а потім через суд їх зобов'язали. Це - типова процедура."

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb