Укроборонпром пообіцяв серійне виробництво українських ракет у 2021

Ракети для комплексу "Вільха-М" проходять вирішальні державні випробування, у відомстві хочуть почати серійне виробництво у 2021 році

Про це повідомили у прес-службі держконцерну "Укроборонпром".

"Для Укроборонпрому ракетна програма - в пріоритеті. На 2020 рік заплановано продовження проведення випробувань відповідно до календарного плану виконання дослідно-конструкторської роботи, який містить інформацію з обмеженим доступом. Випробування "Вільхи-М" проходять у рамках прийняття цієї нової системи на озброєння ЗСУ. У квітні місяці відбулися вже другі успішні випробування ракети. У 2-му кварталі 2020 року заплановано проведення завершального етапу випробувань", - йдеться у повідомленні.

Дивіться також: У ціль з першого пуску: В Генштабі показали успішні випробовування ракети "Вільха-М"

У Концерні зазначили, що Міноборони виділило кошти для проведення зазначених випробувань. Після проведення цих випробувань Міноборони повинно у найкоротший термін поставити вироби "Вільха-М" на озброєння ЗСУ. Прогнозується, що з 2021 року розпочнеться її серійне виробництво.

Довідка:

"Вільха" – український ракетний комплекс із коригованим боєприпасом калібру 300 мм, взятий позаторік на озброєння української армії.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb