Скільки ще є в Україні завербованих журналістів, - Княжицький про інтерв'ю Гордона з Гіркіним

Народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький заявив, що його партія відправила офіційні запити до правоохоронних органів через інтерв'ю Гордона з російським терористом Гіркіним

Про це народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький заявив з трибуни Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"Вчора вся країна відзначала День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. А позавчора - День пам'яті жертв політичних репресій. І саме вчора на приватному каналі громадянина України Дмитра Гордона виходить інтерв'ю з російським терористом Гіркіним. А до цього - відоме інтерв'ю з пані Поклонською.Те, що це інтерв'ю вийшло вчора, очевидно і зрозуміло, було звичайною і зрозумілою насмішкою", - відзначив політик.

На думку народного депутата, те, що інтерв'ю, взяте громадянином України і потім передруковане українськими медіаресурсами, взагалі з'явилося, свідчить про те, що ці медіаресурси прямо сприяють тероризму.

Княжицький наголосив, що будь-яка популяризація тероризму є його сприянням та може вважатись підставою для порушення кримінальної справи.

"Дехто каже, що нібито Дмитро Гордон робив це на замовлення українських спецслужб, щоб відправити матеріали цього інтерв'ю в Гаагу. Що відправити в Гаагу? Розповіді про те, що Крим не винен в російській агресії? Розповіді про те, що Гіркін вирішив прийти сюди на Україну, тому що тут була така погана українська влада і що він ще захопить Київ і Одесу?" - зазначив депутат.

"Українські спецслужби просять українського журналіста виправдовувати Кремль? Може й так, але тоді це не українські спецслужби! Це не журналістика!" - підкреслив Княжицький.

"Ви можете собі уявити, що в демократичному суспільстві спецслужби зізнаються в тому, що використовували журналістів? По-перше, є питання журналістської етики. І для нас цікаво: скільки ще завербованих українських журналістів є в спецслужбах. Нехай дадуть на це пряму і конкретну відповідь. А може, їх вербували не українські спецслужби, а російські? А може, коли ці, так звані, журналісти займаються політичною діяльністю, вони це теж роблять за завданням українських спецслужб?" - зауважив нардеп.

Микола Княжицький повідомив, що фракція "Європейська Солідарність" звернулась з вищенаведеними запитаннями до Служби безпеки України, Офісу генпрокурора та всіх інших українських державних органів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb