В ОГПУ назвали цікаві для слідства заяви Гіркіна і Поклонської та пообіцяли допитати Гордона

Як зазначається в аналітичній довідці Офісу генпрокурора російський ексватажок бойовиків Ігор Гіркін і колишня прокурорка АРК Наталя Поклонська у своїх інтерв’ю підтвердили скоєння ними та іншими особами низки злочинів

Про це повідомляє "Бабель", який отримав документ у розпорядження від ОГПУ.

Зазначається, що заяви Гіркіна та Поклонської  сприяють судовим процесам у Нідерландах у справі збиття рейсу МН-17 і в Міжнародному кримінальному суді (МКС).

Читайте також: "Думаю, що Янукович - жертва": Гордон анонсував інтерв'ю з експрезидентом-утікачем

Зокрема у Офісі генерального прокурора відзначають, що Гіркін визнав злочини та підтвердив ряд фактів:

У довідці йдеться, що інформація Гіркіна про загальний контроль над окупованими територіями як в Криму, так і на сході України може мати важливе значення для міжнародних судів. Усю інформацію Офіс генпрокурора планує передати до Міжнародного кримінального суду. Гіркін може бути одним з основних обвинувачених.

Читайте також: "Пряма пропаганда російської агресії", - Мінветеранів вимагає правоохоронців дати оцінку діяльності Гордона

Наталя Поклонська у своєму інтерв’ю Дмитру Гордону підтвердила:

"Офіс генпрокурора допитає журналіста Гордона як свідка і для проведення необхідних експертиз отримає від нього оригінали відеозаписів інтервʼю", - зазначається в довідці.

Згідно з документом, МКС використовує відеоінтервʼю та інші медіаджерела як докази при розслідуванні воєнних злочинів і злочинів проти людяності. Наприклад, статті BBC використовувалися як докази у справі за обвинуваченням ватажка повстанців у Конго Жан-Пєра Бемби та інших.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb