"Нацкорпус" розповів, що відбувалося поряд з офісом Медведчука, й вимагає заборони ОПЗЖ

Представники політичної партії "Національний корпус" з нагоди Дня героїв у суботу, 23 квітня 2020 року, провели акцію протесту біля офісу нардепа від партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука, що на вулиці Велика Васильківська, 23б в Києві, що у дворі неподалік станції метро "Площа Льва Толстого"

Молодих людей було кілька десятків. Вони скандували гасла, кидали червоною фарбою в стіну будівлі ОПЗЖ, наносили антиросійські написи на асфальт, клеїли стікери, підпалювали фальшфаєри й димові шашки, передає Еспресо.TV.

Як видно з відео, розміщеного "Нацкорпусом" на YouTube, в очепленні офісу стояли співробітники поліції. 

Відбулися короткотривалі сутички з партійною охороною.

При цьому про нібито вибуху під офісом заявляв прессекретар Медведчука Олег Бабанін.

Як видно на відео, було значне задмимлення. Але Національна поліція інформацію про "вибух" спростувала.

Читайте такожДень героїв. Що це за свято і чому його святкують у травні

"Треба нагадувати ворогам в такий день (День героїв - ред.), що вони вороги, тому ми вийшли під офіс ОПЗЖ. Там було біля 50 найманих охоронців, вони почали штовханину, в них були піротехнічні засоби, але ніхто не постраждав", - заявив своєю чергою голова київського осередку "Національного корпусу" Сергій Тамарін.

Своєю чергою лідер даної політсили Андрій Білецький звернувся до голови СБУ Івана Баканова та міністра юстиції Дениса Малюськи з вимогою відреагувати на діяльність партії "Опозиційна платформа - За життя", яка, на його думку, загрожує територіальній цілісності України.

"Ми, "Національний корпус", вже подали відповідну заяву в СБУ з вимогою розпочати провадження проти очільників ОПЗЖ та до Мін’юсту з позовом до суду по факту вчинення партією державної зради", - йдеться у заяві, оприлюдненій на офіційному сайті НК.

 

Довідка

День героїв було встановлено після того як за наказом Сталіна агент НКВС Судоплатов вчинив замах на першого очільника ОУН Євгена Коновальця.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb