Декларація голови НБУ Шевченка: безоплатне користування чужим житлом на 280 кв. м, човном і автомобілями

16 липня після призначення на посаду голови НБУ Кирило Шевченко оприлюднив майнову декларацію

Про це йдеться в оприлюдненій на сайті НАЗК декларації Кирила Шевченка.

Шевченко зазначив у декларації, що він зареєстрований у квартирі в Києві площею 72 кв.м. За цією ж адресою прописана і його дружина Юлія. Власником квартири вказана Валентина Аліпова.

Також новий очільник НБУ вказав, що безоплатно проживає в "іншому домоволодінні" у Києві, площа якого 280 кв.м. Власник той же - Валентина Аліпова. Окрім цього, Шевченко разом з дружиною безоплатно користуються земельною ділянкою площею 2500 кв.м. у Забірʼї Києво-Святошинського району. Власник - Аліпова.

Юлія Шевченко задекларувала земельну ділянку у селищі Приморський (Феодосія, АР Крим) площею 1200 кв.м.

Читайте також: Яким буде новий голова НБУ? Експертне опитування Еспресо

Крім цього, родина вказала спільну квартиру у Києві площею 304,60 кв.м. Її вартість — 3,5 мільйона гривень. Шевченко з дружиною задекларували телевізор марки LOEWE 

Новоспечений голова НБУ володіє автомобілем Peugeout Partner 2016 року випуску. Окрім цього, родина «відповідально зберігає з правом користування» автомобіль MERCEDES-BENZ G 500 2012 року випуску. Його власник -  Дмитро Кучер. На таких же правах вони користуються авто LAND ROVER RANGE ROVER 2013 року випуску, власником якого є Катерина Шевченко.

Читайте також: Посилення фінансової стійкості банків: Шевченко назвав пріоритет роботи НБУ

Також Шевченко задекларував право користування човном для вейкбордингу Super Air Nautique G23. Він належить Юрію Гнідіну.

Юлія Шевченко задекларувала 89 тис.грн зарплати у ПП "Страхова компанія Універсальний Поліс". Шевченко у 2019 році отримав 14,5 млн грн зарплати на посаді голови правління "Укргазбанку".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb