У Запоріжжі під облрадою відбувся мітинг на підтримку української мови

16 липня під стінами Запорізької обласної ради відбулася акція на підтримку державної мови

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Учасники акції вимагали відкликання законопроєкту народного депутата Бужанського.

Активісти принесли національні прапори та плакати з гаслами "Заважає мова? Геть до Ростова!", "Кожне слово українською – це цеглинка у фундамент держави", "Захистимо мову" та інші.

"Мова – це саме те, що зберігає українську націю. Мова – це той цементний розчин, що скріпляє по цеглині всю українську націю як стіну міцну, кріпку. Без мови – не буде нації. Тому вважаю, щоб ми не обговорювали, мова є, мова буде", – сказав під час мітингу ветеран війни на Донбасі Михайло Пирог.

Під час акції організатори також збирали підписи під зверненням до обласної ради з вимогою негайно скликати позачергове засідання та прийняти відповідне звернення до Верховної Ради.

"Жоден закон в Україні не забороняє людині обирати мову побутового спілкування. Галузь освіти є первинною у впливі на формування молодого покоління як свідомого громадянина та активного члена громадського суспільства, тому так важливо, аби викладання в школах було виключно українською мовою. Враховуючи вище сказане, вимагаємо від депутатів і голови Верховної Ради Дмитра Разумкова зняти з розгляду Верховної Ради України законопроєкт 3262 та більше не повертатися до його розгляду", – мовиться у звернені, яке учасники акції просять ухвалити Запорізьку обласну раду.