КНДР тільки тепер визнала, що у них теж є COVID-19

Через півроку після початку пандемії коронавірусу Північна Корея у неділю, 26 липня 2020 року, вперше повідомила про підозру інфікування коронавірусом в країні

Як повідомляє державне інформаційне агентство KCNA, йдеться про людину, яка втекла до Південної Кореї кілька років тому і нелегально потрапила у прикордонне місто Кесон на початку минулого тижня. Після повернення у цієї особи виявили симптоми COVID-19, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

Цій людині вже зробили тест на коронавірус, але про його результати не повідомляють.

В якості запобіжного заходу північнокорейський лідер Кім Чен Ин запровадив у Кесоні карантин.

Також в країні намагаються відновити весь ланцюжок останніх контактів особи, в якої підозрюють COVID-19.

Читайте такожІсторія жінки, яка 9 років відслужила в армії КНДР

"Якщо тест на COVID-19 буде позитивним, то це буде перший офіційно підтверджений випадок зараження коронавірусом у КНДР. Влада Північної Кореї наполягає, що у країні до цього не було жодного випадку інфікування коронавірусом, у чому сумніваються іноземні експерти", - наголошується у повідомленні.

Після спалаху COVID-19 на початку року у світі уряд КНДР закрив кордони країни, заборонив в'їзд іноземним туристам та наказав медичним працівникам поміщати на карантин будь-кого із симптомами хвороби. Уряд країни назвав свої антивірусні заходи "питанням національного існування".

Читайте також: Україну записали в спільники КНДР по ядерній зброї. Чому це не схоже на правду

Експерти кажуть, що спалах коронавірусу в Північній Кореї може спричинити тяжкі наслідки через погану інфраструктуру охорони здоров'я та хронічну нестачу медичних матеріалів.

Раніше Північна Корея отримала тисячі комплектів для тестування коронавірусу з Росії та інших країн.  

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb