8 серпня на фронті: з російського боку - 8 порушень перемир'я, з українського - без втрат

8 серпня 2020 року збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили домовленості, які були досягнуті за підсумками Тристоронньої контактної групи, 7 з яких - ворожі вогневі провокації

Про це йдеться у ранкову зведення щодо становища у зоні проведення Операції Об’єднаних сил станом на 7.00 неділі, 9 серпня, передає Еспресо.TV.

"Зокрема, противник з підствольного гранатомету зробив по одному пострілу у районі населеного пункту Шуми та Водяне. Ще по одному разу ворог вистрілив з автоматичних станкових гранатометів біля Попасної і Гнутового, а зі стрілецької зброї противник намагався спровокувати наших воїнів і біля Новоолександрівки, Оріхового та Водяного", - наголошує пресслужба штабу ООС.

Читайте такожЩо заважає заморозити конфлікт на Донбасі?

"Неприцільні постріли не несли загрози життю та здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали", - підкреслюють українські військові.

Втрат немає.

Своєю чергою, підрозділи Об’єднаних сил дотримувалися умов припинення вогню та перебували напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника.

Крім того, відмічене одне порушення противником домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках ТКГ.

Читайте такожВіталій Портников: Українцям потрібно просто вибрати між капітуляцією і опором

Зокрема, окупанти здійснювали інженерні роботи поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Пікузи.

З початку поточної доби, тобто вже 9 серпня, на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку збройних формувань РФ не зафіксовано.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb