Журналістка Соколова оприлюднила другу частину записів "вербування" бійців ПВК Вагнера українськими спецслужбами

Журналістка Яніна Соколова оприлюднила нові плівки нібито вербування українськими спецслужбами російських найманців ПВК "Вагнера", які воювали проти України

Про це вона повідомила у Facebook.

Журналістка пояснила, що нові плівки їй надіслали наприкінці минулого тижня. У файлі були аудіозаписи й документи.

Соколова закликала провести незалежне розслідування зриву спецопераціі спецслужб, яку, на її переконання, все ж планували.

Читайте також: З'явився аудіозапис нібито "співбесіди" українських спецслужб з одним із затриманих у Білорусі "вагнерівцем"

На записі представлені свідчення трьох росіян Олексія Волгіна, Дмитра Григоряна і Дмитра Савицького, які проходять "співбесіду" у підставного куратора.

Волгін розповів, що був у Дебальцевому, Луганську, працював медиком. Його підрозділ "Група Вагнер" збив Іл-76 (14 червня 2014 року над Луганською областю). 

Григорян заявив, що воював на Донбасі з травня 2014-го до серпня 2015-го року, Заходили в Луганську область: були у Краснодоні, Луганську, Дебальцевому, Алчевську, Красному Лучі, Пісках. Сам Григорян був корегувальником або супроводжував вантажі від кордону, працював із ПЗРК, супроводжував бойову техніку, зокрема "Буки".

 Савицький ("Сова") розповів про "роботу" в Слов'янську і поблизу Луганського аеропорту. "Сова" підтвердив, що у нього "було два пуски" з ПЗРК "Ігла" по "великих пташках" із двома влученнями.