Суркіси подали в суд на Фурсу та "Прямий" за ПриватБанк

Брати Суркіси подали в суд на інвестбанкіра Сергія Фурсу та телеканал "Прямий" за обговорення звіту Kroll, де йдеться про схему виведення олігархами грошей з ПриватБанку на Британські Віргінські острови

Про це інвестбанкір та фінансовий експерт Сергій Фурса повідомив у Facebook.

"У понеділок мене викликають до суду за позовом про захист честі і гідності Суркісів проти мене і телеканалу Прямий, де я посмів обговорювати звіт Kroll", - написав інвестбанкір.

Фурса зазначив, що Григорій Суркіс, Ігор Суркіс і їхній батько вимагають вибачень і спростувань того, що "...частина звіту Kroll описує, як гроші потрапили на депозит Суркісів і чиї це були гроші".

У позові йдеться, що Фурса "спаплюжив чесне ім'я Суркісів", обговорюючи звіт.

Читайте також: Справа Суркісів проти ПриватБанку: у Kroll розповіли, як брати виводили гроші банку на офшори Британських Віргінських островів

"Звіт Kroll є. Це знаю я. Знає Kroll. І знають Суркіси. І, найцікавіше, що він є у Печерського суду, куди направлено позов. Він є і у самих братів Суркісів, які витребували його на Кіпрі", - прокоментував Сергій Фурса.

У звіті агентство Kroll розповіло про схему, як колишній власник ПриватБанку Ігор Коломойський разом із бізнесменами Ігорем і Григорієм Суркісами виводили гроші з банку на підставні фірми на Британських Віргінських островах до його націоналізації.

Мова йде про 6 офшорних компаній братів Суркісів, які тепер вимагають стягнути з ПриватБанку 10 млрд грн: Sofinam Investments, Lumil Investments, Berlini Commercial, Camerin Investments, Sunnex Investments та Tamplemon Investments.

"Я б радий вибачитися, якщо це все неправда", - резюмував Сергій Фурса, але відзначив, що заборона або вибачення щодо обговорення публічної інформації - це нападки на свободу слова.

Серед відповідачів позову сім'ї Суркісів значиться і телеканал "Прямий"