"Буде продовження": Трамп ухилився від відповіді про мирну передачу влади в разі програшу на виборах

Президент США Дональд Трамп ухилився від прямої відповіді на запитання, чи гарантує він мирну передачу влади своєму супернику Джо Байдену в разі програшу на виборах 3 листопада

Так він відреагував на відповідне запитання журналіста під час пресконференції в Білому домі в середу, 23 вересня, повідомляє CNBC.

"Що ж, подивимося, що станеться. Ви знаєте, що я дуже сильно висловлював невдоволення з приводу голосування (поштою), і це повна катастрофа", - заявив президент.

Трамп раніше не раз висловлював думку про те, що підсумки виборів в такому випадку можуть бути сфальсифіковані і саме голосування стане вразливим для втручання з-за кордону.

Глава Білого дому заявив, що в разі відмови від голосування поштою "все буде дуже мирно".

"Ніякої передачі влади, чесно кажучи, іне буде. Буде продовження", - висловив упевненість у своїй перемозі американський лідер.

Читайте також: Російські хакери намагалися зламати компанію, що працює з Байденом, - Reuters

За його словами, процес голосування вийшов з-під контролю, і "демократи знають це краще, ніж будь-хто інший".

Коментуючи заяву Дональда Трампа, кандидат у президенти від Демократичної партії Джо Байден сказав, що вона його розвеселила.

"Мене розвеселило це. Я запитав, в якій країні ми знаходимося. Послухайте, він говорить найбільш ірраціональні речі. Я не знаю, що сказати", - заявив Байден журналістам.

Президентські вибори в США пройдуть 3 листопада. Основні претенденти на перемогу - Джо Байден і Дональд Трамп.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb