За 5 хвилин до падіння Ан-26 запитував посадку. Чорну скриньку не знайдено, - СБУ

Служба безпеки України оприлюднила нові подробиці щодо катастрофи навчального літака Ан-26 ВПС України

Відповідне повідомлення сьогодні, 26 вересня 2020 року, о 09:57 з'явилося на офіційному сайті відомства, передає Еспресо.TV.

"Навчальні польоти літака Ан-26 розпочались о 18.50 та мали тривати до 22.50. Навчальними планами було передбачено підготовку курсантів льотної та штурманської спеціальностей відповідно до курсу бойової підготовки. За попередньою інформацією, безпосередньо управління літаком курсанти не здійснювали - керування виконував командир екіпажу. Після проходу частини маршруту о 20.38 він доповів керівнику польотів про відмову лівого двигуна, о 20.40 - запросив захід на посадку, о 20.43 - пройшов дальній привод, о 20.45 - сталася авіакатастрофа", - зазначають в СБ України.

Читайте такожКатастрофа АН-26 на Харківщині: все що відомо

Всього на борту літака перебувало 27 українців, з них - 20 курсантів Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба та 7 членів екіпажу.

"Наразі, прилад об’єктивного контролю літака (чорну скриньку) не знайдено. Для його пошуку вжито заходів з огородження та охорони території навколо падіння", - наглошують в СБУ.

На місці події працюють офіцери Служби безпеки України, прокурори військової прокуратури та слідчі Державного бюро розслідувань.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо