У 6 великих містах Канади пройшли мітинги з вимогою покарати винних у збитті Іраном літака МАУ

В канадських Оттаві, Едмонтоні, Торонто, Монреалі, Вінніпезі та Калгарі відбулись акції протесту з вимогою притягнути до відповідальності винуватців обстрілу Іраном українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ, який унаслідок атаки розбився

Про це повідомляє "Укрінформ".

В Оттаві до акції долучився міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань, який заявив, що "іранському режиму, який не хоче докопатися до деталей, не вдасться залякати нас".

Голова МЗС Канади також розкритикував Міжнародну організацію цивільної авіації (ІКАО), яка робить недостатньо для запобіганню таким трагедіям у майбутньому

"Я казав багато разів, що ІКАО має робити більше для дотримання міжнародних конвенцій з безпеки авіаруху. Вони повинні не лише взяти на себе відповідальність за те, що слід зробити далі для досягнення справедливості, а й підтримати запущену Канадою ініціативу "Безпечне небо", - сказав Франсуа-Філіп Шампань.

У мітингу в Оттаві також взяли участь міністр транспорту Канади Марк Гарно, посол України в Канаді Андрій Шевченко та більше двох десятків родичів і близьких загиблих в авіакатастрофі.

"Члени родин вимагають справедливого й усеосяжного розслідування без будь-якого втручання зі сторони уряду Ірану", - сказав представник об'єднання родичів загиблих Хамед Есмаеійон.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb