"Не зашкодити антикорупційній інфраструктурі": в ОПУ відреагували на рішення ОАСК щодо Ситника

Вирішення будь-яких суперечок, до яких залучені антикорупційні органи нашої держави, не повинне зашкодити інституційній спроможності та незалежності антикорупційної інфраструктури

Про це повідомив Офіс президента, коментуючи рішення ОАСК щодо звільнення директора НАБУ Артема Ситника.

"Офіс Президента неодноразово наголошував на своїй принциповій позиції – ніякого, зокрема політичного та медійного, втручання в роботу судової гілки влади. Однак вважаємо за необхідне зазначити, що вирішення будь-яких суперечок, до яких залучені антикорупційні органи нашої держави або окремі посадові особи цих органів, у жодному разі не повинне зашкодити інституційній спроможності та незалежності антикорупційної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

В ОПУ додали, що створення та ефективна робота такої інфраструктури цілковито відповідають національним інтересам України.

"Сьогоднішні повідомлення про рішення Окружного адміністративного суду міста Києва за позовом до Національного антикорупційного бюро України викликали певні занепокоєння в нашому суспільстві та стали підставою для очевидних спекуляцій", - додали в Офісі.

Там заявили, що рішення не можна вважати остаточним через те, що воно буде оскаржене.

Читайте також: НАБУ обіцяє оскаржити рішення Окружного адмінсуду щодо Ситника

"З огляду на відповідь міністра юстиції України Дениса Малюськи, констатуємо, що НАБУ як було, так і залишається повноцінно функціонуючим правоохоронним органом Виключний перелік підстав для звільнення директора Національного антикорупційного бюро України міститься у чинному законодавстві. Цей перелік може бути змінений лише за рішенням Верховної Ради України, а не суду", - зазначили в ОПУ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb