Контррозвідка схопила одного з керівників окупаційної адміністрації РФ при спробі перетину адмінмежі з Кримом

9 листопада в СБУ відрапортували про затримання на адмінмежі з окупованим Кримом керівника так званого "Управління транспорту Республіки Крим"

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Контррозвідники Служби безпеки України затримали на пропускному пункті "Каланчак" керівника так званого "Управління транспорту Республіки Крим", який причетний до переслідування українських громадян на тимчасово анексованому півострові", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними слідства, фігурант "вирішував" на підконтрольній українській владі території особисті справи. Встановлено, що перебуваючи на "посаді", він сприяв незаконним збройним формуванням у проведенні протиправних дій проти українців, які проживають в АР Крим.

Під час затримання правоохоронці виявили у зловмисника документи із доказами незаконної діяльності.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Викриття зловмисника проводились Головним управлінням СБУ в Автономній Республіці Крим (з дислокацією в м. Херсон) під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо