Поліція Ужгорода склала адмінпротокол через чорний піар на чинного мера напередодні другого туру виборів

Штаб чинного мера Ужгорода Богдана Андріїва звернувся до правоохоронців через "чорний піар" на кандидата

Про це повідомляє "ОПОРА".

"На вулицях Ужгорода перехожим роздавали листівку у вигляді газети із назвою “Ужcity”, яка містить ймовірно неправдиву та маніпулятивну інформацію про чинного міського голову Ужгорода Богдана Андріїва, кандидата-самовисуванця на цю ж посаду. На листівці  відсутні вихідні дані - інформацію про замовника, тираж, друкарні тощо. Через це представники кандидата Богдана Андріїва звернулися до правоохоронців", - розповіли в "ОПОРІ".

Представники штабу Андріїва розповіли, що в Ужгороді поширюють листівку у вигляді газети з ознаками так званого "чорного піару" на адресу кандидата, чинного міського голову Богдана Андріїва. Зокрема, в листівці розмістили матеріал із назвою – "Як Богдан Андріїв заробив на Covid-19 та людській біді". У тексті зазначають, що у "пік карантину та епідемії Covid-19 Ужгородський міський голова під виглядом турботи про співвітчизників заробив близько 338 тис. грн". 

Читайте також: В Ужгороді члени ДВК масово відмовляються працювати, - ОПОРА

Також у газеті розмістили матеріали із назвою "Рейдери від мера віджимали Модуль М", "Кримінальні справи керівництва Ужгорода вражають", "Рейдери Андріїва побили голову ОСББ" тощо. Альтернативної думки щодо описаних ситуацій не наводиться. У текстах є багато тверджень негативного вмісту, втім жоден із описаних у листівці закидів в бік міської влади чи чинного міського голови не підтверджений рішенням суду.

Водночас у газеті є вставки зі згадками й про іншого кандидата на посаду міського голови Ужгорода - Віктора Щадея, який балотується від партії "Слуга народу". Зокрема, є вставка із написами - “Щадей - для людей, Богдан - на карман”.

Як повідомили у коментарі комунікаційниці ОПОРИ представники чинного міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, вони зафіксували кілька випадків роздачі цієї газети та у зв’язку з тим, що на газеті відсутні вихідні дані, звернулися із заявами до правоохоронних органів.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо