Оборудкою за участю “Укртрансгазу” мають зайнятись правоохоронці, - Щербан

Оборудка за участі ПАТ “Укртрансгаз”, в результаті якої держава втратила паливо вартістю більше 2-х мільярдів гривень, повинна стати предметом розслідування правоохоронців. Про це заявила заступниця виконавчого директора ГО “Центр протидії корупції” Олена Щербан

“Укртрансгаз” 13-го листопада уклала мирову угоду з компаніями “Укренергозбут”, “ФК “Фін-Інвест” та “Профі Газ”, згідно з якою “Профі Газ” має отримати більше 305 млн куб м блакитного палива. 

Активістів дивує, що раніше керівництво "Укртрансгазу" переконувало, що діяльність цих фірм має ознаки шахрайства, а тепер з ними йдуть на мирову.

"Чому, власне, керівництво “Укртрансгазу” і “Нафтогазу” пішло на цю угоду, враховуючи їхню офіційну і публічну позицію, що компанії є шахраями? Тому, звичайно, виглядає так, що такі мотиви укладання цієї угоди повинні стати об'єктом перевірки правоохоронних органів. Адже мова йде про те, що керівництво “Нафтогазу” й “Укртрансгазу” чітко і різко змінило власну позицію й раптом вирішило зіграти на користь”, — зазначила Олена Шербан.

Читайте також: