Облгази, які включали у платіжки на газ “коефіцієнти”, продовжують це робити, — представник “Нафтогазу”

Близько половини облгазів продовжують включати у платіжки на газ великі нарахування, так звані “коефіцієнти”

Про це заявив Олексій Хабатюк, заступник голови департаменту енергоефективності “Нафтогазу”, в ефірі програми Energo live з Олександром Морщавкою на телеканалі “Еспресо”.

“По тим облгазам, по яким коефіцієнти нараховуються, вони продовжують нараховуватися. Це приблизно 20 облгазів із більше 40. Тож у близько половини, якщо брати по кількості облгазів, ці нарахування продовжуються”, — сказав Хабатюк.

За його словами, це питання на контролі в Антимонопольному комітеті. 

“До речі, не так давно було прийняте рішення по “Чернівцігаззбуту” - суд підтвердив незаконність дій “Чернівцігаззбуту” і правильність дій Антимонопольного комітету, який оштрафував і змусив газзбут провести відповідні перерахунки”, — додав представник “Нафтогазу”.

Він також нагадав про розгляд справи у Верховному суді.

“Також споживачі судяться по температурним коефіцієнтам. І зараз справа знаходиться у Великій палаті Верховного суду. За результатами цього рішення всі судові справи будуть розблоковані, тому що цей суд фактично виробляє правозастосовчу практику. Я маю надію, що Велика палата прийме обгрунтоване рішення на користь споживачів”, — зазначив Хабатюк.