Переслідування Навального можуть зупинити лише жорсткі санкції проти Кремля, - Марк Фейгін

Жорсткі санкції проти РФ - єдиний дієвий спосіб зупинити переслідування Олексія Навального, вважає Марк Фейгін

Про це заявив колишній депутат Держдуми Марк Фейгін в ефірі програми “Коментар з Анжелікою Сизоненко” на телеканалі Еспресо.TV.

“Паузу Німеччина витримала, адже, можу припустити, Меркель намагалась переконати в чомусь Путіна. Можливо, навіть вимагала гарантій того, що Навального знову не буде отруєно “новачком”, чи, наприклад, його не вб'ють в камері. Це тільки мої припущення. Але хочу додати, що з Путіним (Володимир Путін - президент РФ - ред.) важко про щось домовитись і вплинути на нього. На нього може вплинути лише кремлівське оточення. От саме його оточення і потрібно змусити діяти та є лише один спосіб це зробити — введення більш жорсткіших санкцій. І це не тільки повинно працювати з Навальним. Ті ж самі американці вже анонсували, що після інавгурації Байдена, 20 січня, проти РФ будуть введені 4 види санкцій. Зараз демократична адміністрація Байдена обирає, які із них. Але щоб вони подіяли, потрібно вводити найсуворіші та найжорсткіші санкції”, - заявив адвокат.

Марк Фейгін впевнений, що США потрібно визнати РФ “міжнародним спонсором тероризму”. Він вважає, якщо Штати це зроблять, то оточення Путіна зможе донести йому, що так не потрібно робити щодо Навального і потрібно зупинити переслідування російського опозиціонера. 

Також Фейгін додав, що Німеччина теж повинна взяти участь у санкціях проти Путіна та його оточення.

“Якщо до санкцій США примкне ще й, умовно, Німеччина, то результат не змусить себе чекати. Наприклад, відмовитись від “Північного потоку - 2” і вже остаточно заморозити цей процес. І, повірте, більше нічого не потрібно. Це найдієвіші методи тиску на кремлівську владу”, - додав політолог.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb