Блінкен та Шерман, які очолять Державний департамент США за Байдена, дуже добре знають проблеми України, - Валерій Чалий

Кандидат на посаду державного секретаря США Ентоні Блінкен та кандидатка на посаду заступника держсекретаря Вікторія Нуланд, дуже добре знають проблеми України

Про це повідомив дипломат, Надзвичайний і Повноважний посол України у США 2015-2019 рр. Валерій Чалий у "Великому ефірі Василя Зими" на Еспресо.TV.

"Ентоні Блінкен на засіданні Комітету, де розглядається його кандидатура на посаду держсекретаря США сказав, що підтримує надання летальний оборонних озброєнь Україні. Про це сказав і Джо Байден раніше. Тому, я думаю, цю лінію вони будуть очевидно тримати. Крім Ентоні Блінкена, який очолить Держдеп і буде третьою людиною в країні, його заступницею буде людина, яка дуже добре знає Європу, наш регіон, дуже добре знає Україну. Ми ще навіть не знаємо, наскільки вони добре знають Україну. І це людина, яка буде мати серйозний вплив на нашу позицію не лише двосторонню в США, а й у Європі. Це буде заступниця Ентоні Блінкена Венді Шерман. Тобто вона була в Адміністрації Обами. А на ту позицію, де вона була раніше в Адміністрації Обами (ред. підсекретаркою з політичних питань), заходить Торі Нуланд, яка займалася європейськими питаннями, з Росією вела перемовини, в тому числі по конфлікту на Донбасі й російській агресії", - зазначив дипломат.

Валерій Чалий наголосив, що як на ключових посадах у Державному департаменті США, так і середню ланку в Адміністрації Байдена будуть люди, які чудово знаються на проблемах України: "Новий посол, який приїде, точно буде знати ситуацію ще до приїзду. У цьому плані центр порад скоріше всього буде не в Білому домі, а в Державному департаменті".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb