"Невідомо, які люди і з яким статусом": Гармаш про "громадських радників" з ОРДЛО на засіданні ТКГ

Журналіст, блогер та член української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш розповів подробиці про "громадських радників" під час онлайн-засідання ТКГ

Про це він сказав в етері програми "Коментар з Анжелікою Сизоненко", передає "Еспресо.TV".

"Ще перед засіданням ТКГ представник ОРДЛО Радіон Мірошник в себе у Telegram заявив частину цих "громадських радників". Причому не від ОРДЛО, а "ДНР" і "ЛНР". Потім ми побачили тих людей вже на моніторах, що примітно - якщо там поряд з Михайловою двоє нових облич сиділи в одному віконцю, тому що наразі переговори в онлайн-режимі, то людей в Луганську увімкнули окремо від Мірошника. Він вірогідно в Москві був. Їх увімкнули окремо, що не могло бути без санкцій секретаріату ОБСЄ. Тому що це закритий дипломатичний процес", - сказав Гармаш.

Він додав, що технічний доступ до організації переговорів у відеорежимі мають тільки організатори, тобто ОБСЄ.

"Це і є головним предметом нашого обурення. Невідомо, які люди, невідомо, з яким статусом. Я нагадаю, що ОРДЛО, а тим більше "ЛНР" і "ДНР" не є членами ТКГ. Там Росія, ОБСЄ і Україна. ОБСЄ - посередник. Тому якщо ми всіх допускатимемо в переговорний процес, закритий, то я думаю, що це профанація процесу і це нікуди не приведе. Вони нічого не говорили, ні одного слова. Ніхто їх не представляв. Це був просто демарш. Спроба Росії профанувати процес", - зауважив Гармаш.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb