Нацгвардія може залишитися у Вашингтоні на час процесу імпічменту Трампа, - ЗМІ

Влада США наполягає на присутності нацгвардійців в американській столиці на час процесу імпічменту колишнього президента Дональда Трампа через ряд погроз конгресменам

Про це з посиланням на анонімні джерела повідомляє Associated Press.

Як зазначається, федеральні правоохоронні органи розслідують факт погроз членам Конгресу напередодні другого процесу імпічменту Дональда Трампа, аж до нібито намірів убивства деяких із законодавців або нападів на них за межами їх місця роботи - Капітолію.

Згідно з інформацією, отриманою журналістами, погрози членам Конгресу, які відстежують співробітники правоохоронних органів, розрізняються за конкретністю та достовірністю. За словами джерела, виходячи з повідомлень потенційних зловмисників в інтернеті і в чат-групах, вони планують напади на членів Конгресу під час їх поїздок до комплексу Капітолію і назад під час суду над Трампом.

У зв'язку з цим, за інформацією джерел АР, поліція Капітолію та інші правоохоронні органи прийняли рішення настояти на тому, щоб тисячі військовослужбовців Нацгвардії США залишалися у Вашингтоні після інавгурації Джо Байдена.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb