СБУ “прогнила”, реформу потрібно було провести раніше, - Ємець

Випадок з замовленням вбивства екс-керівниками СБУ довів, що реформувати службу потрібно було дуже давно.

Таку думку висловив народний депутат VII-го та VIII-го скликань Леонід Ємець в ефірі програми “Змістовно з Єгором Чечериндою” на телеканалі Еспресо.TV.

“Ситуація з замовленням вбивства екс-працівниками СБУ дуже жахлива на рівні держави. Служба Безпеки України повинна займатись охороною державних інтересів від зовнішніх та внутрішніх спроб захопити владу. Натомість вони займаються тим, що замовляють один одного. І очевидно, що такі замовлення відбуваються задля комерційних інтересів та грошового потоку, а це і контрабанда, і вбивства, і викрадення. Ситуація, яка не сталася б у розвинутій європейській державі.У нас же той самий славнозвісний відділ “К”, який бореться з економічною злочинністю, займається тим, що збирає хабарі.” - заявив Ємець.

Також Ємець впевнений, що закон про реформування СБУ, який сьогодні був підтриманий парламентарями, став результатом останньої ситуації з замовленням вбивства. Він додав, що ще за попереднього скликання Верховної Ради він та його фракція наполягали на такому законопроекті.

“Нарешті, коли з'явилася інформація про замовлення вбивства екс-заступником голови СБУ Нескоромним, за закон про реформування служби проголосували більшість нардепів. І навіть, анонсований брифінг Нескоромного, де він пообіцяв розповісти, куди йшли гроші та хто з верхівки влади до цього ще причетний, нічого не змінить. Очевидно, що структура СБУ “прогнила” і потребує реформування.” - додав екс-нардеп