Отруювачі з ФСБ працюють як на конвеєрі. По 10 замахів на рік, - Христо Грозєв

Керівник відділу розслідувань міжнародної OSINT-спільноти, болгарський журналіст Bellingcat Христо Грозєв заявив, що викритий його командою спецпідрозділ отруювачів з Федеральної служби безпеки Росії "працює в індустріальному режимі"

Про це він розповів радіо "Ехо Москви", передає Еспресо.TV.

"Вони працюють не в якомусь точковому режимі. Вони працюють на індустріальному режимі. У них є списки, вони ведуться там в якійсь номенклатурі ... Наша оцінка про те, за якою кількістю людей вони стежать і готують щось, - це приблизно 10 різних осіб на рік. Якщо не це, то я не знаю, що можна назвати індустрією вбивств", - сказав Грозєв.

Читайте такожХристо Грозєв: Полковник ФСБ, підозрюваний в організації замаху на Осмаєва, відвідував ЄС більше 50 разів. Його можна було взяти

За словами Христо Грозєва, розслідувачі спілкувалися з колишніми російськими силовиками, які працювали на керівних посадах, а зараз живуть в Європі.

"Вони сказали: абсолютно неможливо, щоб НДІ-2 отримало доступ до хімічних речовин, до таких отрут ключових, причому заборонених, без підписів другої інстанції. У цьому випадку - це ФСО (Федеральна служба охорони Росії, аналог Управління державної охорони України та у дечому Секретної служби США - ред.). Це чисто з внутрішньої безпеки самого пана президента - не можна, щоб ФСБ самі працювали з такими хімічними речовинами", - заявив журналіст.

Нагадаємо, Bellingcat стверджує, що згаданий спецпідрозділ здійснював замахи на наступних російських опозиційних діячів:

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb