Вимоги до колекторів, оподаткування грального бізнесу та міжнародних посилок: фінансовий комітет рекомендував Раді прийняти низку законопроєктів

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді прийняти законопроєкти про встановлення правил етичної поведінки для колекторів, оподаткування грального бізнесу та міжнародних посилок

Про це у Telegram повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За словами Гетманцева, Комітет переглянув своє рішення щодо проєкту про оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей та вирішив внести на заміну новий законопроєкт №2713-д, який передбачає оподаткування великих виграшів, які становлять понад 8 мінімальних заробітних плат. Документ також встановлює на всі види діяльності єдину ставку податку на дохід у розмірі 10% від валового грального доходу.

Комітет також рекомендував ухвалити у другому читанні та в цілому проєкти законів №4278 та №4279 про покращення процедури оподаткування міжнародних поштових відправлень. Законопроєктами пропонується встановити базою оподаткування ПДВ частину митної вартості або частину фактурної вартості посилок, яка перевищує 150 євро.

Крім того, Комітет рекомендував Раді ухвалити у другому читанні та в цілому проєкти законів №4241, який встановлює вимоги щодо етичної поведінки колекторів. Зокрема, документ встановлює вимоги до кредиторів, колекторських компаній, зокрема, дотримання правил етики поведінки при взаємодії з боржником, інформування боржника про залучення колекторської компанії та інші інструменти, які, в свою чергу, покликані захистити права споживачів-боржників та обмежити доступ до ринку потенційно недобросовісних колекторів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb