Євробачення 2017. Все про фіналістів пісенного конкурсу

12 травня, 2017 п'ятниця
14:04

Відео та біографія всіх виконавців Євробачення 2017, які пройшли до фіналу пісенного конкурсу

11 травня відбувся другий півфінал Євробачення. За результатами конкурсу стали відомі імена ще 10 виконавців, які проходять до фіналу.

Перші 10 учасників визначились у першому півфіналі - 9 травня. Також до фіналу автоматично проходять ще 6 країн. Це країни "Великої п’ятірки", засновники конкурсу - Франція, Велика Британія, Німеччина, Іспанія та Італія.

Також автоматично до фіналу проходить переможець минулорічного конкурсу – Україна. 


Перші 10 країн-переможниць півфіналу:

Швеція: Robin Bengtsson — I can’t Go On

У віці 17 років Робін Бенгтссон підкорив суддів шведської версії талант-шоу Idol глибоким і емоційним вокалом. З того часу музикант почав активно гастролювати з власною групою і навіть встиг представити кілька синглів.

У 2016 артист представив трек «Constellation Prize», завдяки якому став відомий за межами батьківщини. Робін Бенгтссон - один з фаворитів букмекерів. 

 

Австралія: Isaiah Firebrace  — Don’t Come Easy

Чутки про можливу участь Ісайя ходили задовго до офіційного оголошення учасника. Його кандидатура була обрана мовної телекомпанією SBS, через внутрішній відбір. 

Австралія досить успішно влилася в пісенний конкурс Європи, і вже 3 рік буде брати участь у ньому. Країна видає гарні результати на Євробаченні.

 

Бельгія: Бланш — City Lights

Захищати честь країни буде переможниця п'ятого сезону проекту «Голос Бельгії» – Еллі Дельво, більш відома як Blanche. 

У 2017 році Бельгія сподівається повторити успіх Лоїка Ноті, який на «Євробаченні-2015» домігся високого результату, виступивши з конкурсною піснею «Rhythm Inside».

 

Азербайджан: Діана Гаджиєва — Skeletons

У 2010 році Dihaj закінчила музичну академію в Баку та вступила до Інституту сучасного музичного мистецтва у Лондоні. У Великобританії Діана виступала з місцевою андеграундної групою Looper & Mancus. В 2014 році в Баку Діана створила групу «Dihaj», яка почала займатися електронною музикою.

Музичні критики назвали колектив «експериментальними вбивцями поп-музики» і відзначили гітарні рифи, гру на барабанах і атмосферний вокал.

Португалія: Сальвадор Собрал — Amar Pelos Dois

Сальвадор Собрал вивчав психологію, але його пристрасть до музики взяла гору і він виявився одним із самих великих дарувань португальської та іспанської сцени. 

Минулого року Португалія не брала участь у «Євробаченні». Після перерви країна організувала національний відбір нового формату, в якому могли змагатися пісні англійською та португальською мовами. Проте португальська музика взяла своє, і співак Сальвадор Собрал став переможцем з піснею рідною мовою «Amar Pelos Dois».

 

Греція: Демі — This is Love

Демі почала займатися музикою з раннього дитинства, вперше вона сіла за піаніно у 5 років. Дівчинка співала у хорі і вивчала теорію музики. Навіть зараз, будучи досвідченою артисткою, Демі продовжує брати уроки вокалу та фортепіано.

Професійну музичну кар’єру вона розпочала в 2011 році. За цей час Демі випустила кілька успішних синглів і співпрацювала з багатьма відомими грецькими артистами.

У 2017 році співачку призначили відстоювати честь Греції на Євробаченні-2017 в Києві. Пісню «This is Love» написав відомий у Греції композитор Дімітріс Кондополус. В одному з інтерв’ю Демі зізналася, що вона в захваті від того, що буде представляти свою країну на наймасштабнішому пісенному конкурсі Європи.

 

Польща: Кася Мось — "Ліхтарик"

Касія народилася 1987 року в артистичній родині. Вона дочка Марека Мос, диригента, скрипаля, камерного музиканта і директора камерного оркестру «AUKSO». Йоанна, мати Касії теж музикант і грає на скрипці, а брат Матеуш, скрипаль і композитор.

У 2009 році дівчина отримала музичну освіту. Співачка співпрацювала з багатьма польськими музикантами, а також виконала одну з головних ролей у мюзиклі «Król Lear» в Кракові.

Одна з недавніх робіт Касії – участь у шоу «The Pussycat Dolls Burlesque Review», і третє місце у шоу талантів «Must Be The Music». Касія також виступала на численних фестивалях, включаючи «Top Trendy», «Woodstock» та інші. У 2015 році співачка випустила свій дебютний альбом «Inspination». У лонгплеї змішалося відразу декілька стилів – електроніка, соул з елементами поп-музики.

Касія Мос тричі брала участь у польському відборі на конкурс Євробачення. Перший раз в 2006 році з піснею «I Wanna Know», в 2016 році з піснею «Addiction» і, нарешті, в 2017 році з піснею «Flashlight». В даний час Касія працює над своїм новим альбомом.

 

Молдова: Sunstroke Project — Hey Mamma

Група Sunstroke Project створює танцювальну музику, додаючи звучання живих інструментів – скрипки і саксофона. В цьому році хлопці перемогли у нацвідборі «O Melodie Pentru Europa» і готові підкорювати Європу з піснею «Hey Mamma».

Сім років тому музиканти вже мали шанс представляти свою країну на «Євробаченні», після чого саксофоніст Сергій Степанов став справжньою зіркою інтернету.

 

Кіпр: Ховиг — Gravity

У 2009 році Hovig брав участь в грецькому Х-факторі, а в 2010 та 2015 пробував свої сили на національному відборі «Євробачення». І тільки в 2017 музиканту посміхнулася удача, телеканал CyBC, вибрав Ховіга через внутрішній відбір, щоб представити Кіпр на Євробаченні 2017 в Києві.

Конкурсну пісню «Gravity» для Hovig написав автор хіта «Euphoria» з яким співачка Лорін виграла Євробачення 2012. 

 

Вірменія: Арцвик — Fly With Me

Співачка Арцвик від Вірменії виконала на Євробаченні-2017 конкурсну пісню «Fly With Me». Композиція включає в себе народні інструменти Вірменії та інших країн Європи. Таким чином, вона підкреслить яскраві музичні ритми, вітаючи «Свято Різноманіття» в Києві у травні.

 
Друга 10-ка переможців півфіналу

Болгарія: Крістіан Костов - Beautiful Mess

У Болгарії хлопець став знаменитим завдяки участі в шоу «Х-фактор». Його дебютна пісня «Ти не для мене» була найпопулярнішою в болгарському радіоефірі протягом двох тижнів. На «Євробаченні» болгарин представить поп-композицію «Beautiful Mess». Пісня присвячена молодим людям, які відстоюють те, в що щиро вірять.

Як виявилось, представник Болгарії на Євробаченні-2017 Крістіан Костов виступав в анексованому Криму 1 червня 2014 року.

Тоді 14-річний хлопець брав участь у російському конкурсі "Голос.Діти". Під час цього його наставником був переможець Євробачення 2008 року Діма Білан. 

 
Білорусь:  Naviband - Story of My Life

Учасники дуету NAVIBAND – Артем Лук’яненко (гітарист і піаніст) і Ксенія Жук (вокалістка). Вперше вони вийшли на сцену разом у 2013 році, а вже в 2014 році отримали свою першу нагороду за пісню «Abdymi Mine» – Національну музичну премію Білорусі.

Naviband записали три студійних альбоми і активно гастролюють в країнах Центральної та Східної Європи. У 2016 році вони представили офіційний гімн білоруської збірної з футболу «Naperad Belakrylyja».

У 2017 році музикани перемогли у Національному відборі «Євробачення». Вперше в білоруській історії конкурсу, пісня буде виконана рідною мовою, а не англійською.

«Ми молоді музиканти, нашій команді лише три роки. Ми будемо співати на нашій рідній мові. Все що ми хочемо в ці три хвилини – це дозволити нашому рідної мови прозвучати на всю Європу», – поділилися хлопці.

 

Хорватія: Жак Худек - My Friend

Жак Худек народився в Загребі (Хорватія) у 1981 році. Він почав свою кар’єру в 2000 році. За останні 16 років хлопець знайшов справжню популярність на батьківщині. У його дискографії 13 альбомів, які не раз ставали золотими, платиновими і, навіть діамантовими. Він також є наставником у шоу «Голос».

Його особливо люблять і поважають за благодійну роботу з людьми з обмеженими можливостями та дітьми.

У лютому мовник HRT, оголосив, що співак Жак Худек буде представляти Хорватію на Євробаченні 2017. Пізніше презентували конкурсну пісню «My Friend», яка включає в себе дві мови: англійську та італійську.

Угорщина: Joci Pápai - Origo

Йоци Папай народився у 1981 році в місті Тата. Музикою почав займатися з 4 років, паралельно захоплювався спортом і до останнього не знав, чому присвятити своє життя. Участь у конкурсі талантів Üstökös 2001 року стало вирішальним, і Йоци віддав перевагу творчості.

Справжню популярність хлопцеві принесла участь у шоу TV2 Megasztár у 2005 році. Після завершення проекту він підписує свій перший контракт і випускає альбом «Vigaszdíj».

Через два роки співак припиняє свою творчу діяльність і лише в 2011 повертається на сцену з новим синглом. Більшу частину репертуару співака становить циганська музика, а також поп-композиції побудовані на циганських мотивах.

 

Данія. Anja - Where I Am

Торік дівчина посіла друге місце на Національному відборі «Євробачення», а в 2017 році знову повернулася і тріумфально перемогла. Співачці лише 21 рік. Вона народилася і виросла в Австралії, хоча її батьки данці. У 2014 році Аня стала переможницею 3-го сезону «The Voice Australia».

Anja зізналася, що з 11 років мріяла про участь на наймасштабнішому пісенному конкурсі Європи. Живучи в Австралії, дівчина мріяла повернутися на батьківщину і представити Данію на Євробаченні. Варто зазначити, що пісню «Where I Am» Anja написала сама, тому особливо рада представити своє дітище усій Європі.

 

Ізраїль: IMRI - I Feel Alive

Імрі Зів займається музикою з ранніх років і співає кількома мовами – іспанською, англійською та івритом, також грає на гітарі, фортепіано, вивчає акторську майстерність і навіть озвучував мультфільми на батьківщині.

За свою коротку кар’єру музикант встиг дати десятки концертів, а тепер націлився на перемогу у наймасштабнішому  конкурсі Європи.

 

Румунія: Ilinca ft. Alex Florea - Yodel It!

Ілінка виховувалась у музичній сім’ї, вона почала займатися музикою з семи років. У 14 взяла участь у шоу талантів «X Factor» у складі жіночого квартету.

У 16 взяла участь у шоу «The Voice of Romania» і дійшла до півфіналу. Її напарник Алекс Флоря почав співати з 16 років. Зараз отримує ступінь магістра на факультеті образотворчих мистецтв, спеціалізується на театральному мистецтві. Хлопець також «відзначився» у шоу «The X Factor» і «The Voice of Romania».

У 2017 році співаки об’єдналися у дует, щоб виступити на румунському відборі «Selecția Națională 2017» з піснею «Yodel It!», і перемогли набравши найвищий бал від журі та телеглядачів.

Норвегія: JOWST - Grab The Moment

Joakim With Steen в скороченому вигляді становить сценічне ім’я JOWST. Після закінчення школи музичних продюсерів Йоаким почав працювати звукорежисером і продюсером. Проект «Making A Hit» став його першою художньою розробкою. У закритій групі на Facebook Йоаким дозволив своїм друзям коментувати весь процес написання та постановки пісні «Grab the Moment».

Вокал в пісні «Grab The Moment» належить Олександру Волманну. Він з музичної сім’ї і почав проявляти інтерес до музики ще з дитинства. У 2012 році музикант взяв участь в норвезькому конкурсі Голос (The Voice) і дійшов до фіналу. Олександр готує нові музичні релізи, а також працює з іншими норвезькими виконавцями, але зараз він зосередив всю увагу на конкурсі Євробачення.

 

Нідерланди: OG3NE - Lights and Shadows

Жіноче тріо з Нідерландів складається з трьох сестер: 22-річної Лізи і 21-річних близнят – Емі і Шеллі. Назву групи утворено шляхом складання групи крові матері дівчат (О) та генетичного коду, який пов’язує сестер.

У 2014-му році вони стали першою групою в світі, яка здобула перемогу в музичному шоу талантів «The Voice» завдяки чому стали широко відомі в Нідерландах.

Дуже особиста і наповнена гармонією балада «Lights and Shadows» присвячена матері дівчат. Пісню написав батько сестер, Рік, щоб надихнути родину, у життя якої вторгається хвороба. Мати дівчат кілька довгих років страждала від важкого захворювання, і це дуже вплинуло на музичну родину.

 

Австрія: Nathan Trent - Running On Air

Співак та композитор Натан Трент народився в Інсбруку в 1992 році, син італійки та австрійця володіє двома мовами батьків. У віці трьох років, він почав брати уроки гри на скрипці та фортепіано, а подорослішав грав у різних постановках для Державного театру в Інсбруку. У 2016 році закінчив з відзнакою університет музики та мистецтв.

Натан почав писати свої власні пісні у віці одинадцяти років, продовжуючи розвивати й удосконалювати свій особистий стиль. Зараз він пише і виконує власні пісні, з однією з них хлопець поїде на Євробачення 2017.


Виступи представників країн-організаторів

Велика Британія: Люсі Джонс - Never Give Up On You

Люсі Джонс з Південного Уельсу стала популярною завдяки участі у шоу «The X Factor». У 2009 році дівчина дійшла до фіналу і з цього моменту почалася її кар’єра співачки і актриси. У її послужному списку роль Козетти у виставі «Знедолені», Елль Вудс у мюзиклі «Блондинка в законі», Вікторії в «Американському психопаті» та багато інших.

У січні 2017 року Люсі стала переможницею Національного відбору у Британії «Eurovision: You Decide 2017» з піснею «Never Give Up On You». Люсі Дожонс вважає великою честю представляти свою країну на конкурсі у Києві.

 

Німеччина: Levina - Perfect Life

Співачка стала лауреатом відомого німецького музичного конкурсу Jugend Musіzіert у віці дев’яти років, в 12 років почала писати свої власні пісні. Левіна вивчала вокал і композицію в Лондоні, була нагороджена званням «Кращий вокальний виконавець». Зараз дівчина живе на два міста – Берлін та Лондон. Конкурсна пісня «Perfect Life» була написана платиновим композитором із США Lindy Robbins та її командою.

«В той час, коли політична ситуація в Європі нелегка, я особливо рада мати можливість взяти участь у цьому конкурсі та показати, що музика має потенціал об’єднання людей. Для мене – це дивовижна можливість виступати на такій великій сцені, і бути почутою величезною аудиторією», – прокоментувала Левіна свою участь у конкурсі «Євробачення-2017.

 

Іспанія: Мануель Наварро - Do It for Your Lover

Іспанець народився 7 березня 1996 року в Сабаделе. Любов до музики йому прищепив батько, який часто включав хлопчикові пісні легендарного Боба Ділана.

У 14 років Манель отримав у подарунок першу гітару. Згодом він зацікавився музикою Еда Ширана, The Rolling Stones та інших виконавців. Майбутній артист став викладати у мережу кавер-версії світових хітів. Краще за все у нього виходило переспівувати Джастіна Бібера.

У 2014 Наварро переміг у шоу талантів «Teen Star», після чого уклав свій перший контракт з Global Music. У 2016 молодий і перспективний виконавець підписує договір зі світовим лейблом Sony Music Entertainment, і випускає свій перший сингл «Candle». В даний час у Манеля близько 40 пісень, зараз він працює над дебютним альбомом.

 

Франція: Alma - Requiem

На «Євробаченні-2017» вона представляє свій новий сингл «Requiem», який розповідає про пошук справжньої любові, з поетичною і казковою лірикою. Спочатку композиція була представлена французькою мовою, але для конкурсу пісню трохи змінили і додали до неї англійська фрагмент.

«Євробачення – це шоу єдине у своєму роді. Воно ламає кордони між країнами і об’єднує людей. Конкуренція стає вторинною, порівняно з потужністю збору такої великої аудиторії разом. Це благословення для мене, щоб донести глядачам своє повідомлення і взяти участь у найбільшому телевізійному шоу в світі!» – розповіла артистка.

 

Італія: Франческо Габбані - Occidentali's Karma

Фаворит букмекерів італієць Франческо Габбани представив нову версію пісні «Occidentali’s Karma».

Композиція підкорила італійську публіку і виграла фестиваль Сан-Ремо 2017. Для Євробачення пісня «Occidentali’s Karma», була трохи перероблена і згідно правил конкурсу вкорочена до 3-х хвилин.

Пісня «Occidentali’s Karma», як і в Сан-Ремо, буде представлена італійською мовою. Франческо один з шести учасників, хто буде співати пісню рідною мовою. Трек вже встиг стати справжнім хітом. Габбани виступить у фіналі 13 травня.

Виступ України: O.Torvald - Time

Все про гурт O.Torvald, який представлятиме Україну читайте в матеріалі Еспресо O.Torvald на Євробаченні. Чому варто довіряти полтавським рокерам.
 
Також ви можете послухати 10 кращих пісень гурту O.Torvald.
 

 

Загалом до фіналу Євробачення пройшло 26 країн. 

Телевізійну версію конкурсу транслюватиме канал UA:перший. Крім того, онлайн-трансляція Євробачення-2017 буде на на офіційному сайті Eurovision.ua або ж на YouTube-каналі Eurovision.tv.

Дос'є на учасників написані за метаріалами сайту Eurovision.stb.ua

Теги:
Читайте також:
Київ
+2°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.27
    Продаж 43.03
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
20 квітня
05:06
Оновлено
Близький Схід Іран Ірак Сирія США
В Іраку прогримів потужний вибух на військовій базі: США та Ізраїль відкидають причетність
04:50
США ДНР кримінал окуповані території війна з Росією
У Донецьку військові РФ вбили американця, який воював за "ДНР" і займався пропагандою
04:22
Єнс Столтенберг
Україна має право збивати ворожі військові літаки у небі над РФ, – Столтенберг
03:54
Армія, Велика Британія
Міноборони Британії використало менше половини коштів фонду підтримки України, - Guardian
03:26
Німеччина туризм
На півдні Німеччини в Альпах відновили роботу гірськолижні курорти
02:20
КНДР повела випробування двох ракет, одна з них здатна нести ядерний заряд
01:52
Іран
Радар ППО: ABC News повідомили про ціль Ізраїлю під час удару по Ірану
01:24
Росія пожежа безпілотник війна з Росією
У Калузькій та Брянській областях РФ ударом БПЛА пошкоджено енергетичну інфраструктуру
00:56
Румунія, прапор Румунії
Росія обурилась забороною показу в кінотеатрах Румунії пропагандистських фільмів з РФ. Бухарест відповів
00:41
OPINION
Наталка Діденко
Скільки разів в Україну приходить весна?
00:35
Оновлено
Семен Єрьомін
Сили оборони ліквідували російського воєнкора-пропагандиста Єрьоміна
00:28
Лавров
Лавров назвав Швейцарію "відверто ворожою" до РФ державою
00:01
Марта Костюк, теніс
Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла у півфінал турніру WTA у Німеччині
2024, п'ятниця
19 квітня
23:43
Путін і Лавров
"РФ завжди надає перевагу переговорам, а не бійкам та війнам": фейки і маніпуляції за 19 квітня
23:42
Вірменія
Вірменія та Азербайджан почали демілітацію кордону: Єреван віддав кілька сіл. Там почались протести
23:08
Оновлено
обстріл, ППО
Росія атакує Сумщину ввечері 19 квітня
23:07
сша допомога Україні
У Білому домі заявили, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення конгресу
22:41
Начо, Реал, Ла Ліга
Капітан "Реала" прийняв доленосне рішення стосовно свого майбутнього
22:40
Поліція США - ілюстрація
У Нью-Йорку чоловік підпалив себе біля будівлі суду, де проходив розгляд справи Трампа
22:31
Оновлено
РФ атакувала Україну: у Дніпрі й області є загиблі та поранені, в тому числі діти
22:06
Оновлено
РФ атакувала ракетами порт "Південний" на Одещині: знищено продукцію для країн Азії та Африки
21:56
Ексклюзив
Віктор Шлінчак
"Ми вже почали чути про перемогу України", - голова правління Інституту світової політики Шлінчак про переломний етап війни
21:50
Аналітика
Сергій Згурець, Василь Зима, телеведучі
Намагання ворога просунутися на Донеччині та в Запорізькій області. Воєнні підсумки тижня
21:49
Сенат США
Частина сенаторів закликає республіканців у Палаті представників відхилити стратегію Джонсона щодо України
21:26
Протест в Тбілісі
У Тбілісі поновились акції протестів проти закону про "іноагентів"
21:25
Еммануель Макрон
Ресурси Європи обмежені: Макрон заявив про неможливість побудувати в Україні систему ППО, як в Ізраїлі
21:03
Заблоковано дві сотні YouTube-каналів ворога: у ЦПД розповіли про боротьбу з пропагандою РФ у мережі
20:59
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Питання демобілізації потрібно вирішити терміново, - військовослужбовець ЗСУ Фірсов
20:56
Михайло Федоров
Мінцифра відзвітувала про роботу над еАкцизом. Деталі
20:18
зниклі безвісти
Україна розслідує 3,8 тис. злочинів російських військових проти дітей, - Лубінець
20:04
OPINION
Тетяна Вергелес
Карл Маркс підтримав би російський Telegram
20:04
Пресреліз
"Голка" та Еспресо розпочали партнерство заради боротьби з корупцією
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 786-го дня війни: Повітряні сили вперше збили носій крилатих ракет Ту-22М3, німецький виробник дронів відкрив завод в Україні
19:57
Іран
Країни G7 застерегли Іран від відправки балістичних ракет Росії
19:44
Чорнобильська зона
"Україна йде до нового Чорнобиля": росіяни запустили нову ІПСО
19:42
на фото: ЗСУ
Росіяни за добу 7 разів безуспішно атакували Сили оборони поблизу Кринків на Херсонщині, - Генштаб
19:37
Нідерланди
Нідерланди оголосили про виділення €200 млн на ППО і снаряди для України
19:15
Джамал Мусіала, Баварія, Бундесліга
"Ман Сіті" вирішив підірвати трансферний ринок і купити одного з найдорожчих футболістів світу
19:10
США Україна
Палата представників США підтримала винесення на розгляд законопроєкту про допомогу Україні
18:56
Ексклюзив
F-16
Експерт з авіації Романенко розповів, які параметри мають бути у F-16 для ефективної боротьби з ворогом
Більше новин