20 найкращих пісень українських музикантів. Що ми слухали у 2017 році

Олександра Агєєва
13 грудня, 2017 середа
12:02

Нові хіти Бумбоксу, трек-маніфест від Onuka та фанк-рок із 80-х. Чим тішили публіку українські музиканти у 2017 році

Еспресо.TV відібрали 20 найкрутіших треків, які стали хітами 2017-го року.

The Hardkiss – Кораблі

Хоч випустив гурт цю пісню лише зараз, писати її солістка гурту Юлія Саніна почала у 15 років. Тоді дівчина закінчити її так і не змогла, й згадала про неї вже після знайомства із Валом Бебком. Вони разом дописали пісню, яку згодом назвали "Кораблі".

"Не знаю, звідки у мене в голові виникли кораблі, але я пам’ятаю, що мені давно не давали спокою думки про Венецію, яка скоро піде під воду. Так, напевно, у тексті з'явилися місто, яке тоне і спалені кораблі, які є символом втраченої надії", — розповіла співачка.

"Кораблі" від The Hardkiss “виплили” у 10-ку найпопулярніших композицій у музичних сервісах Google Play Music та Deezer, а на YouTube кліп до пісні за місяць набрав понад 2 млн. переглядів.

Бумбокс – Голий Король

"Ахрана, атмєна! Ахрана, атмєна!" - кричить Андрій Хливнюк у пісні "Голий король", яку випустив синглом до однойменного альбому. Українці ж "атмєн" не хочуть, бо ця пісня разом із двома кліпами дуже полюбилась публіці у 2017 році. За словами лідера гурту Андрія Хливнюка, у пісні захований рецепт гармонійного співіснування людини і держави, особистості та системної машини. Адже останнє слово має бути завжди за людьми.

У другому офіційному відео до пісні композицію супроводжують дебош у супермаркеті, бійка із куркою-гриль, об'їдання іноземців на Хрещатику із платтями з секс-шопу та станцією метро, яка стала тронною залою.

Onuka -– Guns Don't Shoot

Читайте також: Від Леонтовича до ONUKA​. Як еволюціонувала українська музика за 100 років

Guns Don't Shoot лідерка гурту Ната Жижченко називає треком-маніфестом проти війни. Вона виступає не лише проти військових дій в Україні, а й загалом ворожнечі між людьми в усьому світі.

"З того часу, як ми занурилися у соціальні мережі, "оголилось" багато наших якостей — хороші і погані. Іноді, якщо читати коментарі у соцмережах, складається враження, що світ тоне у ненависті, зневазі та сарказмі. Мій трек у тому числі про те, що в наш час like — чи dislike — це наша зброя", - пояснює співачка.

Окрім духових, у драйвовій пісні Onuka використовує один з найстаріших інструментів — варган, який присутній не лише в українській, а в інших культурах світу.

O.Torvald – Time

Читайте також: O.Torvald на Євробаченні. Чому варто довіряти полтавським рокерам

Пісню Time знають не лише українці, а й вся Європа. А це тому, що саме з нею рок-гурт O.Torvald представляв Україну на Євробаченні — 2017. І хоч хлопці потрапили лише на третє місце з кінця (вперше в історії України), пісня все одно стала популярною. Відео із національного вібору набрало майже 2 млн. переглядів.

Latexfauna – Lime

"Мене в тобі всьо устроює", особливо круте інді-звучання у поєднанні із витонченим суржиком столичних Latexfauna. "Lime – це сама лірична пісня з наших. Під неї не встидно прегласить красіву дєвочку чи мальчіка на танець школьної діскатєкі, а може навіть і не школьної. Допустім", - зізналися учасники гурту.

Jamala – Сумую

У пісні "Сумую" Джамала сховала невеличкий сюрприз. Вона вирішила зруйнувати стереотипи та стандарти і записала до цієї пісні ще одну - "Любити". Їх Джа об'єднала і зробила композицію двотрековою.

Із музичним супроводом співачка довго не "гралася", а навпаки хотіла зробити аранжування таким, яким воно майже миттєво спало би на думку музикантів її гурту. Саме тому Джа нікому не показувала демо-версії пісень і вже на студії попросила музикантів імпровізувати "тут і зараз".

Сергій Бабкін – Де би я

Нова пісня "Де би я" українською мовою неабияк потішила шанувальників Сергія Бабкіна. У цій ліричній пісні музикант співає про любов до коханої жінки. Підозрюємо, нею Бабкін хотів потішити свою дружину Сніжану. 

Pianoбой feat. Morphom – На Вершині

Новий трек "На вершині" від Pianoбой та саундпродюсера Morphom - це суміш рок-хвиль та електронного звучання. Він — не просто пісня. Це цілий гімн дружби, миру та любові. Саме цей трек змушує встати і йти далі, навіть після найболючіших падінь.

Бумбокс – Колишня

Для тих, кому кохана людина вмить стала чужою і далекою, Андрій Хливнюк написав пісню "Колишня". Вона протилежна до романтичної і надривної "Люди", в якій співак ледь не кричить про почуття. Цей депресивний трек для недоспаних ночей у сльозах будить ті спогади про екс-половинку, які ховали дуже глибоко. Незаважаючи на назву - "Колишня", дівчата теж можуть лити сльози за своїми бойфрендами з минулого.

Sonya Kay – Зоряний саундтрек

Хто б міг подумати, що племінниця радянської естрадної співачки Софії Ротару запише не чергову пісню про "одну калину за вікном, одну родину за столом", а кардинально інший електронний трек. "Зоряний саундрек" - це та пісня, яка запалить кожного на вечірці і створить драйвовий настрій.

Monatik – Vitamin D

Якщо вам не вистачає сонячних днів і танців, негайно вмикайте пісню Монатіка Vitamin D. Це той трек, який змусить зірватися у нестримні танці і навіть узимку при -15 С подумки повернутися у літо.

Vitamin D став справжнім хітом: гарячий кліп у стилі "Брудних танців" переглянули більше 11 млн. разів.

Panivalkova – Докучаю

Читайте також12 українських гуртів, яких полюбили за кордоном

Дівоче тріо Рanivalkova цьогоріч, як завжди, видало нестандартну пісню “Докучаю”. Новий шаманський трек дівчат підриває, викликаючи цілу хвилю бурхливих емоцій. Із ним вони планували потрапити на Євробачення — 2017, але, на жаль, тріо залишилося на етапі національного відбору. Певно, дівчата виявились занадто нестандартними для цього конкурсу.

The Hardkiss – Антарктида

Гурт The Hardkiss не перестає тішити україномовними піснями. Наприклад, такими, як "Антарктида". У одному із інтерв'ю солістка Юлія Саніна розповіла, що поки що може писати лише сумні українські тексти. Та це аж ніяк не засмучує прихильників бенду. "Антарктида" стала одним із численних хітів як гурту, так і 2017 року.

Epolets – Дiти моря

Epolets не зраджує своєму стилю і видає іще один драйвовий трек "Діти моря". Сміливе аранжування робить пісню беззаперечним хітом, який легко може перекрити успіх із піснею "Зраджуй".

Letay  Світ Чекає

Соліст екс-гурту WE ARE!! Ілля Резніков переформатував його на Letay і увірвався із новим форматом в український шоу-бізнес. Стартувати він вирішив із участі у національному відборі на Євробачення-2017. І хоч він отримав не надто високі оцінки, не пройшовши далі, пісня все ж знайшла своїх слухачів. Двомовний трек “Світ чекає” налаштовує на боротьбу і нові звершення, тож з цієї пісні варто починати ранок.

Антитіла – TDME

Нещодавно презентована пісня TDME гурту "Антитіла" потроху піднімається доверху в українських чартах. Соліст Тарас Тополя обіцяє "в кінці сценарію хеппі енд", тож, якщо не вистачає натхнення, обов'язково вмикайте композицію.

Тартак і Арсен Мірзоян – Знаєш Мій День

"Знаєш Мій День" - пісня про кохання, обман і зраду друга. Перша спроба "Тартака" і Арсена Мірзояна заспівати в дуеті виявилась доволі вдалою і продуктивною. Вони навіть разом зрежисерували спільний кліп. Щоправда, деякі прихильники кепкують над ним в коментарях, адже у ролику герой Арсена Мірзояна з невідомих причин постійно щось їсть. 

Adam – Таку як є

"Таку як є" - проста і романтична пісня від Adam. Фішкою цього виконавця є іншомовні слова, які зустрічаються посеред україномовного тексту. Легка композиція, яка увійшла до першого альбому співака, вже встигла потрапити на радіостанції країни.

The Elephants – Baby Run

Читайте також: 5 українських виконавців, чия музика може "вкласти на лопатки" іноземні гурти

Український гурт The Elephants не перестає тішити якісною музикою. У 2017 році хлопці випустили ще одну пісню Baby Run, а разом із нею — новий альбом Before the Shades. Як і завжди, дует із Сум видав порцію якісної інді-музики, яку сміливо можна пропонувати Європі.

Constantine – Небо Лимит

Український співак Constantinе випустив новий трек “Небо Лимит”. Ні, це не чергова попсова пісня, а справжній драйв у джаз-роковому стилі із 80-х років. Попереджаємо: пісня підриває ледь не з перших нот, тому всидіти на місці не можливо.

Теги:
Читайте також:
Київ
0°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.27
    Продаж 43.03
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
20 квітня
06:49
ЗСУ
На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили 31 атаку російських окупантів, - Генштаб
06:41
У Нідерландах спецслужба рекомендувала урядовим організаціям не користуватися Facebook
06:30
Зоран Міланович
У Хорватії суд заборонив президенту Мілановичу ставати прем’єр-міністром, якщо він переможе на виборах
06:19
На фото: система ППО
Здатність України збивати ворожі літаки в РФ не в змозі компенсувати критичний дефіцит української ППО, - ISW
06:01
збита ракета, Київ 9 травня
У ніч на 20 квітня у Запоріжжі пролунали вибухи
05:44
Росія пожежа безпілотник війна з Росією
Атака дронів на РФ: У трьох областях РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру
05:34
Raiffeisen Bank
ЄЦБ вимагає у Raiffeisen Bank та UniCredit згорнути бізнес у Росії
05:06
Оновлено
Близький Схід Іран Ірак Сирія США
В Іраку прогримів потужний вибух на військовій базі: США та Ізраїль відкидають причетність
04:50
США ДНР кримінал окуповані території війна з Росією
У Донецьку військові РФ вбили американця, який воював за "ДНР" і займався пропагандою
04:22
Єнс Столтенберг
Україна має право збивати ворожі військові літаки у небі над РФ, – Столтенберг
03:54
Армія, Велика Британія
Міноборони Британії використало менше половини коштів фонду підтримки України, - Guardian
03:26
Німеччина туризм
На півдні Німеччини в Альпах відновили роботу гірськолижні курорти
02:20
КНДР повела випробування двох ракет, одна з них здатна нести ядерний заряд
01:52
Іран
Радар ППО: ABC News повідомили про ціль Ізраїлю під час удару по Ірану
00:56
Румунія, прапор Румунії
Росія обурилась забороною показу в кінотеатрах Румунії пропагандистських фільмів з РФ. Бухарест відповів
00:41
OPINION
Наталка Діденко
Скільки разів в Україну приходить весна?
00:35
Оновлено
Семен Єрьомін
Сили оборони ліквідували російського воєнкора-пропагандиста Єрьоміна
00:28
Лавров
Лавров назвав Швейцарію "відверто ворожою" до РФ державою
00:01
Марта Костюк, теніс
Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла у півфінал турніру WTA у Німеччині
2024, п'ятниця
19 квітня
23:43
Путін і Лавров
"РФ завжди надає перевагу переговорам, а не бійкам та війнам": фейки і маніпуляції за 19 квітня
23:42
Вірменія
Вірменія та Азербайджан почали демілітацію кордону: Єреван віддав кілька сіл. Там почались протести
23:08
Оновлено
обстріл, ППО
Росія атакує Сумщину ввечері 19 квітня
23:07
сша допомога Україні
У Білому домі заявили, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення конгресу
22:41
Начо, Реал, Ла Ліга
Капітан "Реала" прийняв доленосне рішення стосовно свого майбутнього
22:40
Поліція США - ілюстрація
У Нью-Йорку чоловік підпалив себе біля будівлі суду, де проходив розгляд справи Трампа
22:31
Оновлено
РФ атакувала Україну: у Дніпрі й області є загиблі та поранені, в тому числі діти
22:06
Оновлено
РФ атакувала ракетами порт "Південний" на Одещині: знищено продукцію для країн Азії та Африки
21:56
Ексклюзив
Віктор Шлінчак
"Ми вже почали чути про перемогу України", - голова правління Інституту світової політики Шлінчак про переломний етап війни
21:50
Аналітика
Сергій Згурець, Василь Зима, телеведучі
Намагання ворога просунутися на Донеччині та в Запорізькій області. Воєнні підсумки тижня
21:49
Сенат США
Частина сенаторів закликає республіканців у Палаті представників відхилити стратегію Джонсона щодо України
21:26
Протест в Тбілісі
У Тбілісі поновились акції протестів проти закону про "іноагентів"
21:25
Еммануель Макрон
Ресурси Європи обмежені: Макрон заявив про неможливість побудувати в Україні систему ППО, як в Ізраїлі
21:03
Заблоковано дві сотні YouTube-каналів ворога: у ЦПД розповіли про боротьбу з пропагандою РФ у мережі
20:59
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Питання демобілізації потрібно вирішити терміново, - військовослужбовець ЗСУ Фірсов
20:56
Михайло Федоров
Мінцифра відзвітувала про роботу над еАкцизом. Деталі
20:18
зниклі безвісти
Україна розслідує 3,8 тис. злочинів російських військових проти дітей, - Лубінець
20:04
Пресреліз
"Голка" та Еспресо розпочали партнерство заради боротьби з корупцією
20:04
OPINION
Тетяна Вергелес
Карл Маркс підтримав би російський Telegram
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 786-го дня війни: Повітряні сили вперше збили носій крилатих ракет Ту-22М3, німецький виробник дронів відкрив завод в Україні
19:57
Іран
Країни G7 застерегли Іран від відправки балістичних ракет Росії
Більше новин