Рік Білого Пацюка - рік чистого листа: зустрінь 2020-й правильно!

Тетяна Зінченко
27 грудня, 2019 п'ятниця
07:22

Викинути мотлох з помешкання і голови, зібрати велику компанію і вдягнутися в біле і пастельне. Як зустріти новий рік, щоб бути в гармонії з тотемом року

Новий рік - це насамперед веселе свято, яке ми чекаємо цілий рік, щоб зустрітися в гарній компанії, можливо, з людьми, з якими давно бачилися, з родиною, з найближчими. Отож зустріти свято бажано весело і гарно, бо, як мовиться, "як новий рік зустрінеш…". А вже способи, методи і плани свята -  це вже хто на що спроможеться. Календарі, гороскопи, ворожіння - це також частина новорічних веселощів, певного роду ігри, бо, як казали бабці: "Колись не було тих календарів, і здорові росли…".

Колись також були ігри, вірування і традиції, і ми їх намагаємося дотримуватися, осучаснювати, примножувати, бо це - наше рідне, неодноразово підкріплене досвідом та історією.

Але ми все більше інтегруємося у світ, знайомимося з культурою світу і дещо гарне вибираємо звідти й для себе. Дотримання канонів східного календаря у нас певною мірою умовне, та все ж цікаве. І нехай ми це також сприйматимемо як елемент гри, а чому б і ні? Свято ж! Втім, все наше життя - гра, та й у кожній грі, як і в кожному жарті, є частка правди.

null

Отож що віщує, що доброго дарує нам Східний календар на новий рік? 2020 рік знаменний уже своїми числами: дві двадцятки – це вже щасливий збіг! 

Насамперед слід знати головне: астрологи передбачають успіх у всіх справах, стартапах і починаннях, бо Пацюк (він же Щур, він же Миша, він же Криска) – на Сході вважається символом добробуту, доброчесності, порядності, економності, працьовитості та багатства.

На Сході люблять пацюків за їх природний магнетизм, за кумедність і за - о так! - красу. Там не тікають від них з галасом, як це умудряємося робити ми, бо трошки по-іншому сприймають цю цікаву пухкеньку істоту. У Китаї взагалі Пацюка вважають національним героєм, адже саме він, за легендами, колись вперше приніс голодним китайцям рис. У Японії пацюк символізує щастя. В Індії щур асоціюється з тим Щуром, який везе бога Ганешу - бога знань і мудрості. У багатьох країнах пацюк - символ багатства.

 

 Люди - чарівні Пацюки

Якщо ви народилися в якийсь із цих років:
...1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020...
то ви - Пацюк, і це чудово! Бо народжені в рік Пацюка -  люди з природним магнетизмом. Вони вміють приваблювати, зачаровувати, дуже товариські, проникливі, інтуїтивні, економні, веселі і мудрі. Прагнуть до успіху в соціумі, до матеріального добробуту.

Осінні та зимові Пацюки схильні до накопичення. Весняні та літні - більш легковажні, не такі економні, трохи навіть мають щось від дармоїдства, але вони вміють вчасно схаменутися і взяти себе в руки.

  Листівка Лариси Лукаш 

Що віщує Рік Білого Пацюка

У східному календарі рік Щура відкриває новий 12-річний цикл. Пацюк як тотем білий, отож наступного року переважатимуть чисті й світлі думки та помисли. Працьовиті, невсидющі, всюдисущі пацюки задають темп новому року: рух, досягання, долання перешкод, а відтак - успіхи і досягнення. Астрологи пишуть, що добре цього року брати шлюб (незважаючи на те, що рік буде високосним), бо білий рік - це початок гарного, а також робити кроки в кар'єрі, головне - зважитися!

Ольга Соломка, психолог, таролог, арт-магиня і наша, можна так сказати в ці чарівні новорічні свята, чарівниця радить робити власні проекції на рік, а не особливо перейматися тим, що пишеться відразу для всіх. Треба знати себе, знати те, що ви хочете для себе і від себе в наступному році, і знати якості та властивості символа року - Пацюка. І птиця удачі обов'язково усміхнеться!  

"Якщо хочете розбратися з символами року за східним календарем, то дивіться на мишу і проектуйте її якості на рік. Мишка, або ж щур - істота маленька, швидка, розумна, запаслива. От і нам цього року варто бути ощадливими, хитрими, обережними і не світитися занадто, бути більше в тіні, добре аналізувати, розраховувати усі чинники перед тим, як на щось зважуватись. Ну і не тринькати гроші, а обов'язково робити запаси, вона має точно знати, що у неї є на що жити за будь-яких умов", - каже Ольга Соломка. 

null

Ольга Соломка

Як зустріти Рік Пацюка 2020?

Це знає кожен, але, як і будь-які знання, і ці бажано систематизувати, щоб,нічого не пропустити. Отож:

1. По можливості навести лад у будинку, бо пацюки - охайні, люблять чистоту і порядок, у дечому навіть педантичні. А надто -  білі пацюки, що й логічно. Як не хочеться, та все ж треба помити вікна і підлогу: і собі приємно, і гостям, а головне - символу року.

2. Такий же лад слід навести в документах, робочих паперах, а жінкам - у сумках. Знову жінкам більше роботи!

3. Ялинці - бути! Тобто все-таки треба прикрашати ялинку, якщо постало питання: прикрашати чи не прикрашати. Але вона має бути стриманою, ошатною, без хаотичного набору прикрас і кольорів, прикраси краще вибирати однотонні, якщо вдається, то білих, золотистих і срібних відтінків. 

Листівка Лариси Лукаш

 4. Миші люблять збиратися цілими кублами, отже гарна весела компанія на свято - саме те! Мишам це сподобається, а відтак весь рік для ви будете душею компанії.

5. Не сидіть на місці! Де ви бачили, щоб миші сиділи? Якщо не вирушили в подорож чи мандрівку, у вашому місті чи селі точно є місця, де можна прогулятися веселою гамірною новорічною компанією і додому повернутися у чудовому настрої. Ну ви зрозуміли - подбайте про свій настрій на рік у новорічну ніч!

Новорічний стіл постарайтеся накрити щедро!

Підійде все, на що багата ваша фантазія, можливості, але не забувайте про те, що люблять криски: сири в нарізках, вироби із сиру, смаколики із додаванням сиру; горішки і все, куди входять горішки; насіння; вітається страви з рису, пшениці - експериментуйте! Скатертина краще біла, як і посуд, а підсвічники - металеві. Східні календарі кажуть, що момент накривання новорічного столу цьогоріч особливо важливий.

Читайте також: Рататуй про штолен і велетенську індичку від кордон-блю: здивуй гостей на Новий рік стравами з усього світу!

Подарунки на Новий рік - інвестиція в родинний затишок

Щодо подарунків, то вони мають бути простими і практичними. Щур - тварина практична, тому й полюбляє відповідні подарунки: щось для дому (навіть якась дрібничка, але необхідна, про яку часто й забуваєш, дуже потішить того, кому адресований такий подарунок), для всієї родини, словом - для родинного затишку. Це може бути посуд, цікаві сучасні кухонні девайси: соломки для коктейлів і  ручних ступок до блендерів, кухонних комбайнів тощо. Чудово сприйматимуться смачні гостинці: миші - ще ті любителі погризти!

У чому зустрічати Рік Білого Щура 2020? 

 Відповідь очевидна: в тому, у чому ви почуватиметеся найкраще у це чудове свято!  Відтак  - вам і вибирати, виходячи насамперед з власних бажань. А щодо порад, то вони знову ж таки пов'язані зі східним гороскопом - щоб сподобатися Білому Металевому Щуру. Колір Щура - білий, його стихія - метал, отож і одяг, і аксесуари бажано підбирати, враховуючи це. 

Листівка Лариси Лукаш

Астрологи рекомендують не захоплюватися цього разу яскравими барвами ні в гардеробі, ні в макіяжі. Пишуть, що ми всі чудово виглядатимемо в одязі білого кольору, а також у кольорах світлих відтінків, пастельних тонів: молочний, кремовий, бежевий, сірий, світло-жовтий, сіро-коричневий, сріблястий, попелястий, пісочний.  До того ж подобатимемося і господарю року Пацюку, а це важливо! Якщо хочеться яскравості - додайте її прикрасами, аксесуарами: блискітки, пайєтки, тканини з люрексом, але не перестарайтеся. Помірність, делікатність, проста ошатність, вона ж довершеність цьогорічного святкування - має відчуватися у всьому. 

Ваш образ на головній вечірці року залежить і від місця вечірки: якщо ви вдома, у колі родини, добре буде почуватися в м'якому приємному на дотик светрику чи сукні світлих тонів, якщо в гостях чи на великій вечірці - коктельна сукня чи костюм.

Чорний колір також у тренді, стверджують астрологи: якщо вам личить - одягайте щось і чорне. Образ  має бути продуманим, досить строгим, тому чорне може чудово допомогти в цьому. Сюди ж підійде маленька яскрава деталь. Цьогоріч логічно обирати срібні чи металеві прикраси.

При створенні картини власного світу, при проектуванні власного року вельми корисно забути про упередження, стереотипи  і сконцентруватися на позитивних моментах, скориставшись у тому числі й китайською прагматичністю. Усього має бути в міру і все має бути пропущене крізь власне серце і власний розум. 

Білий колір тотема року - Пацюка - приємний і ніжний колір, колір чистого листа. Так нечасто буває, щоб з нового року почати з чистого листа. Тому все, про що мріялося і мріється, можна і треба починати! Займайтесь доброчинністю, беріть шлюб, вступайте на навчання, робіть кар'єру, вчіть мови, пишіть книги, подорожуйте, головне - рух! Нехай новий рік буде білим і пухнастим, як його тотем! Веселих свят бажає вам Еспресо.TV!

Теги:
Читайте також:
Київ
+13°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.25
    Продаж 42.97
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
26 квітня
18:43
Бустерна доза
У Британії вперше у світі почали тестування на людях вакцини від раку шкіри
18:30
Ексклюзив
Суровкін і Шойгу на нараді з Путіним
Арешт заступника Шойгу навряд чи свідчить про розкол російських "еліт", - соціолог Шульга
18:11
протести у Грузії, закон про "іноагентів"
У Грузії опозиція анонсувала масштабний мітинг проти закону про "іноагентів"
18:09
OPINION
Сашко Лірник
"А все решта — вороги та сміття?"...
18:08
Книжка Романи Романишин та Андрія Лесіва "Куди і звідки"
Переклади двох українських книжок потрапили до списку найкращих дитячих видань у Японії
17:56
Ексклюзив
Валерій Залужний
"Це робить його суперваговитою фігурою": політолог Цибулько про Залужного на посаді посла у Великій Британії
17:51
Єдина Росія
Українська розвідка здійснила кібератаку на сервіси партії "Единая Россия", - Радіо Свобода
17:51
Оновлено
Ракетоносій "калібрів"
РФ уперше за довгий час вивела в Чорне море 2 підводні ракетоносії
17:50
"Російськомовні квіри у Берліні у XVIII-XXI століттях"
Росіяни перепросили, що внесли Лесю Українку до книжки про російськомовних квір-людей
17:37
Оновлено
міська дитяча клінічна лікарня №1
У Києві через ворожу провокацію терміново евакуйовують дві лікарні
17:24
Олександр Яковець
Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ Яковця
17:23
наручники
Російського журналіста Forbes затримали за репост публікації про події в Бучі, йому загрожує до 10 років тюрми
17:17
картина Леонардо да Вінчі "Мона Ліза"
"Мону Лізу" можуть перемістити у підземну кімнату, адже картина викликає "розчарування громадськості"
17:09
Іран Росія
"Відносини виходять на новий рівень": Росія й Іран заявили про поглиблення співпраці у військовій сфері
17:07
Дрон РФ влучив у цивільну автівку на Харківщині: постраждало подружжя волонтерів та їхній син
16:58
ґрати
Шпигуна ГРУ, який збирав дані про вогневі позиції артилерії ЗСУ на Миколаївщині, засудили до 11 років
16:50
Ексклюзив
Енергетика
Без імпорту нам не обійтися: нардеп Кучеренко про дефіцит електроенергії в Україні
16:47
вимкнення електроенергії
Уряд ухвалив рішення залишити ціни на газ та електроенергію для населення без змін
16:26
Росіяни намагаються змусити кримських лікарів підписати контракт з армією РФ, - "Атеш"
16:26
Telegram логотип
Троянський кінь для Зеленського: в ефірі Еспресо фільм про загрози мережі Телеграм
16:24
Окупанти КАБами обстріляли промисловий об'єкт у Сумах, внаслідок артобстрілу Білопілля є жертви
16:15
Норвегія виділить $13,7 млн для обслуговування переданих Україні танків Leopard
16:15
сонячні вітрила
NASA розгорнуло сонячні вітрила на низькій навколоземній орбіті
16:03
OPINION
Марина Данилюк-Ярмолаєва
Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України
16:01
Оновлено
Державний секретар США Ентоні Блінкеном з Сі Цзіньпін
США готові вживати додаткових заходів проти Китаю через допомогу РФ, - Блінкен
16:00
На фото: Анна Алхім
Блогерка Алхім заявила, що Путін "нагинає весь світ", а війну можна зупинити за хвилину
16:00
Президент Литви Гітанас Науседа
"Елемент стримування": Науседа заявив, що підтримує розміщення ядерної зброї в Польщі
15:57
Ллойд Остін
Ми готуємося до будь-якої подальшої агресії РФ, включно з агресією щодо наших партнерів, - Остін під час відкриття "Рамштайну"
15:50
Оновлено
Вступ України до ЄС і НАТО, санкції проти РФ, військова допомога: очільниця МЗС Латвії Браже провела перемовини з Кулебою в Києві
15:34
Польща
Польща готується до офіційного визнання ще однієї регіональної мови
15:28
Дмитро Кулеба
Кулеба про зупинку видачі паспортів чоловікам за кордоном: "Ідеться про справедливість"
15:05
будівництво метро
Замість будівництва метро поклали гроші на депозит: підрядник повернув у бюджет Києва 139 млн грн
15:03
У Британії п'ятьох чоловіків звинуватили в діяльності на користь Росії
14:49
Еспресо логотип
Еспресо - у "Білому списку" найякісніших українських онлайн-ресурсів
14:40
знищили російський гелікоптер Ка-32
ГУР на аеродромі в Москві знищило російський гелікоптер Ка-32
14:29
військові навчання Arrow 24
У Фінляндії розпочалися військові навчання Arrow 24 за участі країн НАТО
14:09
Новини компаній
"Моя безбар'єрність": у Києві презентували програми підтримки інклюзії
14:08
OPINION
Юрій Гудименко
"Держава не дала" – це не про позицію і не про аргумент, це про відмазку
14:01
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
13:58
Оновлено
Микола Сольский
За міністра агрополітики Сольського внесли заставу
Більше новин