За статтею у New York Times про "співпрацю" "Південмаша" з КНДР стоять спецслужби Росії, - Турчинов

Основою скандального матеріалу New York Times про нібито поставки українських ракетних двигунів до Північної Кореї була підготовлена російськими спецслужбами дезінформація

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

" ...Російські спецслужби для розповсюдження інформації провокативного характеру, що дискредитує Україну, системно використовують заздалегідь напрацьовані зв'язки з експертним та журналістським середовищем різних країн. У даному випадку підтвердженням цього факту є оприлюднення основного змісту зазначеного вище позиційного матеріалу американським експертом Майклом Еллеманом, сім'я якого має дуже тісні стосунки з ключовими посадовими особами російських спецслужб", - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Як скандал з двигунами для КНДР показав проблему червоного директора КБ "Південне"

На думку робочої групи РНБО, яка займалася перевіркою змістю цієї публікації, Еллеман був "цинічно використаний" російськими спецслужбами як одна з багатьох ланок заздалегідь налагодженої РФ системи розповсюдження провокативної інформації.

"З великою ймовірністю спроби дискредитації України в чутливих сферах діяльності з боку Російської Федерації будуть продовжуватися", - не виключають у РНБО.