Гриневич розповіла, які ще закони про освіту необхідно прийняти

Міністр освіти України Лілія Гриневич розповіла, що необхідно прийняти новий закон про загальну середню освіту, про професійну освіту та зробити закон про освіту дорослих

Про це вона повідомила після засідання Кабінету міністрів України, передає Еспресо.TV.

"Прийняття закону про освіту – це початок великого шляху, нового етапу розбудови системи освіти. Нам зараз треба буде новий закон про загальну середню освіту, бо там закладена повноцінна реформа школи, новий закон про професійну освіту", - розповіла міністр.

Вона зазначила, що проект закону про професійну освіту вже був внесений представниками Міносвіти раніше. Однак зараз його відкличуть, оскільки прийнятий закон про освіту вносить частину новел, які спонукають міністерство переписати закон про професійну освіту.

"Так само треба зробити закон про освіту дорослих. В Україні ця ланка надзвичайно слабка. А сучасне суспільство примушує людину змінювати професію. І після цього ще постанови кабінету міністрів", - зазначила Гриневич.

Окрім того, вона розповіла, що необхідно внести зміни у тендерне законодавство для покарання тих, які не дотримуються умов тендерів.

"Фірми повинні вносити внески, які у разі невиконання угоди, будуть цією санкцією і передаватимуться до бюджету, якщо вони не виконали угоди", - вважає Гриневич.

Міністр розповіла, що через невиконання умов тендерів, в Україні зупинилися роботи в десятці шкіл і діти змушені доїжджати на навчання в інші навчальні заклади.

Читайте також: 5 головних реформ осені: яких змін чекати українцям