ФБР підозрює Манафорта у відмиванні грошей Януковича, - Buzzfeed

ФБР виявило 13 "підозрілих" транзакцій з рахунків офшорних компаній, пов'язаних з екс-главою президентської компанії Трампа Полом Манафортом на суму близько $3 млн

Про це повідомляє Buzzfeed.

Ці перекази були здійснені переважно в США в період із 2012 по 2013 рр.

Працівники банку, який використовувався для перекладів "без повідомлень про джерело грошей і призначення траншей", помітили "незвичайну поведінку" п'яти офшорів, нібито пов'язаних з Манафортом. Використовувалася багатошарова схема перекладів, яка ускладнює розкриття походження і призначення грошей.

Як зазначає видання, ці транзакції, про які раніше не повідомлялося, привернули увагу правоохоронців ще в 2012 році, коли почалася перевірка банківських переказів, щоб з'ясувати, ухилявся Манафорт від податкової або допомагав наближеному до Путіна українському режиму відмити кілька викрадених через корупційні схеми мільйонів.

Читайте також: Політтехнолога Януковича вважають корупціонером у США, а в Україні - не вважають. Чому це так

Нові знахідки правоохоронців частково оприлюднені під час посилення розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

При цьому, уточнює видання, подібні повідомлення про "підозрілі операції" не обов'язково означають, що фігурант розслідування провинився. Фінансові установи зобов'язані подавати звіти про всі касові операції обсягом понад $10 тис. на добу незалежно від рівня легальності транзакцій. Крім того, банки в США зобов'язані повідомляти Мінфіну про свої підозри у відмиванні грошей та інших фінансових злочинах.

У прес-службі екс-глави президентської кампанії тоді ще кандидата в президенти США Дональда Трампа відмовилися що-небудь коментувати.

Читайте також: Злий геній Трампа. Керівник кампанії кандидата погорів на грошах Януковича