Чотири місяці життя. Скільки часу жінки витрачають на підбір одягу в офіс і чому

Компанія Totaljobs провела дослідження, у якому виявила, що жінки у середньому витрачають 119 днів із 47-річної кар’єри

Дослідники опитали 2000 працівників, розповідає The Independent.

Вони визначили, що жінки обирають одяг на роботу близько 14 хвилин. Якщо цей час помножити на середню кількість робочих днів, то у році вони витрачають близько 2,3 днів. За середній строк служби 47 років на підбір наряду в офіс жінки віддають 119 днів.

За даними дослідженням, більше третини жінок витрачають стільки часу на вибір одягу через те, що відчувають тиск через дрес-код компанії. 76% постійно стикаються із труднощами у виборі підходящого наряду. І лише у меншої частини немає жорстких вимог до вигляду.

"Це дослідження вказує на невизначеність щодо дрес-коду на робочому місці. Це призводить до того, що більшість працівників непокоїться через одяг, який носять і про те, що він про них говорить іншим. Наш звіт показує, що одяг жінок-працівників більше піддається двозначності, і вони частіше стикаються з небажаними зауваженнями з боку колег", - розповідає дослідник Девід Кліфт.

Читайте також: Крутіше за Chanel. 12 вражаючих українських етнобрендів

Негативні коментарі щодо зовнішнього вигляду чули 28% жінок, які мають татуювання, пірсинг або зачіску, яка відрізняється від стандартних.

Щодо повсякденного одягу, то і тут результати не надто втішні. 23% жінок, які вдягали звичайний, не офісний, одяг, чули коментарі про те, що виглядають втомленими. У 13% запитували, чи добре себе почувають, адже виглядають хворобливо.

У 66% чоловіків таких проблем немає: вони ніколи не мали проблем із тим, що одягнути в офіс. А 88% чоловіків навіть не хвилюються через дрес-код і витрачають на підбір одягу менше 10 хвилин.