Штучний інтелект Google розробив найдосконалішу нейронну мережу у світі

AutoML - нейромережа від Google, розробила систему комп’ютерного бачення, яка перевершує рівень усіх найновіших моделей штучного інтелекту

Про це пише видання Futurism.

У травні 2017 року інженери Google Brain оголосили про створення AutoML, штучного інтелекту(ШІ), що здатен без участі людей створювати інші штучні інтелекти. Один із таких інтелектів під іменем NASNet перевершив усі нейронні мережі, створені людьми дотепер. 

Дослідники Google автоматизували моделі ШІ, використовуючи підхід, який має назву "навчання з підсилення". Відповідно до цього методу, AutoML виконує роль нейронної мережі-контролера, яка розробляє "дочірню" мережу ШІ для виконання конкретного завдання.

Завдання "дочірнього" ШІ NASNet полягало у ідентифікації об’єктів – людей, автомобілів, світлофорів, сумок, рюкзаків тощо в режимі реального часу. 

AutoML, у свою чергу, оцінював продуктивність NASNet і використовував машинне навчання для покращення рівня інтелекту NASNet.

Процес навчання повторювався тисячі разів, поки система не стала працювати майже досконало. За результатами спостережень, NASNET достовірно ідентифікував 82,7% об’єктів.

Це на 1,2%, ніж попередній найкращий результат роботи штучного інтелекту. Цікаво, що спрощена версія NASNet  для мобільних платформ виявилася на 3% точнішою, ніж основна. 

Вчені переконані, що подібні нейронні мережі дадуть змогу створювати кращі безпілотні автомобілі, а також роботів, що зможуть безпомилково розпізнавати людей та інші об’єкти. 

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це