Луценко порівняв роботу НАБУ та ГПУ за рік

Керівництво Генпрокуратури навело статистику своєї роботи та роботи НАБУ за 10 місяців 2017 року

Про це під час виступу з трибуни українського парламенту заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зауважив, що представляє дані щодо результатів роботи двох відомств за перші 10 місяців 2017 року, які стосуються саме корупційних злочинів.

Зокрема, НАБУ направило до суду 50 справ, 25 з них - за матеріалами СБУ та ГПУ.  Слідство прокуратури тим часом направило 809 обвинувальних актів. Вони стосуються як топ-посадовців, так і поплічників Януковича, а також нинішніх чиновників.

Співробітникам Бюро тим часом вдалося притягнути до відповідальності 88 людей, а представникам  Генпрокуратури - 979 осіб. Також НАБУ відшкодувало у цих справах 41,8 млн грн, а ГПУ - 185,6 млн грн. 

"Сума спецконфіскації, застосованої до членів злочинної оргазінації: 26 тисяч гривень - НАБУ, 44 мільярда гривень - Генпрокуратура. Це наш спільний результат і я не схильний взагалі порівнювати, хто зробив більше, а хто менше", - підсумував Луценко.

Читайте також: Детектив-антикорупціонер став другом чиновниці, щоб дати їй хабар. Чим закінчилась спецоперація НАБУ

Зазначимо, вчора під час виступу в Раді Луценко зауважив, що у них немає війни з НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.