Вчені придумали, як контролювати штучний інтелект. Йому стиратимуть пам'ять, як у "Людях в чорному"

Дослідники з США знайшли спосіб перешкодити роботам-андроїдам зі штучним інтелектом вийти з-під контролю людини за рахунок часткового стирання в них пам’яті

Про це пише The Daily Mail.  

На думку розробників технології, штучний інтелект неодмінно буде прагнути уникнути людського втручання і намагатиметься створити ситуації, де його не можна буде зупинити.

"Проте проблема та завдання полягає не в тому, щоб зупинити робота, а в тому, щоб змінити його поведінку, не зупиняючи", - коментує Рашид Гуерроу ,викладач лабораторії EPFL в Луїзіані.

Систему назвали "безпечним перериванням", і вона вже була випробувана на існуючих робочих алгоритмах і, як стверджується, видає мінімум помилок незалежно від кількості підключених машин, складності будови і масштабності поставлених завдань.

Читайте також: Штучний інтелект перетворюється на расиста і жінконенависника. Як машина успадкувала гріхи людей

"Простими словами, ми додаємо механізми "забування" до алгоритмів навчання, які по суті видаляють біти пам'яті машини", - сказав один з розробників, Ель-Махді Ель-Мхамді.

Дослідники говорять, що цей метод змінює саму систему машинного навчання, під час якого певні дані стираються, не зачіпаючи основного процесу.

"Ми працювали над існуючими алгоритмами та показали, що "безпечне переривання" може працювати незалежно від того, наскільки складна система штучного інтелекту, кількість задіяних роботів або тип переривання. Це трохи нагадує флеш-пристрій з "Людей у чорному", - зазначив Гуерроу.

Читайте також: Всі говорять про штучний інтелект. Простими словами пояснимо, що це