Безхатченкам у Нью-Йорку подарують смартфони з криптовалютою

Американська компанія планує роздати безпритульним 3 тисячі смартфонів із новою криптовалютою

Про це повідомляє Fast Company.

Американський стартап Blockchain for Change розробив додаток під назвою Fummi, що містить інформацію про безкоштовний притулок та відкриті кухні.

Додаток містить віртуальний гаманець як з реальними доларами, так і новоствореною віртуальною валютою Change Coin. Коли користувач вперше логіниться у системі, йому доступно 30 коїнів. Далі він може купляти послуги через додаток, ставити собі фінансові цілі, долучати до додатку друзів. Також криптовалюту можна обміняти на безкоштовні хвилини мобільного зв’язку та мобільний інтернет.

Читайте також: 40% біткоїнів зосереджено в руках 1000 людей. Чому це погано

"Нашою кінцевою метою є створення додатку, що може покращити умови для людей з нестабільним прибутком", - пояснили розробники Fummi.

Ще одна причина створення додатку - великі витрати з бюджету на талони на харчування. За статистикою, федеральний уряд щороку обдурюють на $3 млрд через шахрайство на талонах. Саме система блокчейну приборкає цю проблему.

Під час новорічних свят компанія планує роздати 3000 смартфонів із завчасно завантаженим додатком Fummi, а вже до літа 2018 року збільшити цю цифру до 200 000.