У Данії хокеїстам платитимуть біткоїнами, а льодовий палац назвуть Bitcoin Arena

У Данії нападник хокейного клубу Rungsted Ніколай Розенталь став першим у світі спортсменом, якому платитимуть зарплатню біткоїнами

Про це повідомляє SportTechie.

"Я радий, що мені дозволили бути першопрохідцем в цьому проекті", - сказав хокеїст.

Частина контракту Розенталя захищена від коливань ринку, але решта суми формуватиметься в залежності від курсу криптовалюти. Спортсмена це не хвилює, бо він давно цікавиться криптовалютами. У Розенталя ступінь бакалавра бізнес-школи Копенгагена, він є співвласником марки одягу та фірми зі скорочення харчових відходів на підприємствах. При цьому Розенталь - лідер і один із кращих бомбардирів Rungsted за останні п'ять сезонів.

Контракти щодо зарплати в криптовалюті можуть підписати також інші гравці - пропозицію зроблено всій команді.

Читайте також. 40% біткоїнів зосереджено в руках 1000 людей. Чому це погано

Нововведення пов'язане з тим, що в Rungsted  з'явився новий генеральний спонсор - данський біткоїн-мільярдер, власник і гендиректор компанії з торгівлі криптовалютами Bitcoin Suisse Ніклас Ніколайс. Він уклав із хокейним клубом трирічну угоду, що набуде чинності 27 грудня. Подробиці угоди не розголошують, але данські ЗМІ пишуть про семизначну суму в доларах США.

Компанія забезпечуватиме команду, натомість може вдаватися до незвичайних PR-ходів. Так, домашню арену Rungsted перейменують на Bitcoin Arena. Стара назва - Saxo Bank Arena - залишилася від данського банку, що колись був партнером клубу.

Читайте також. Що таке біткоін. Все про найчеснішу валюту

Назвою льодового палацу зміни не обмежаться - в центральному колі вкидання тепер буде зображено символ біткоїна діаметром 9 метрів, а також ланується випуск шайб із логотипом криптовалюти. Біткоїни також будуть у числі призів для хокеїстів після закінчення сезону.

Крім того, на першому матчі Rungsted після зміни спонсора серед уболівальників проведуть 5 розіграшів - кожен з призом в 0,1 BTC. При цьому головний бар арени підтримуватиме цифровий платіжний термінал, через який можна розплатитися біткоіамни. Співробітники Bitcoin Suisse будуть присутні на кожній домашній грі команди - для допомоги вболівальникам у створенні власних цифрових гаманців.