Україна і Румунія разом працюватимуть над освітнім законом

Україна і Румунія мають намір спільно напрацювати документ щодо імплементації нового закону України про освіту, зокрема щодо статті про мову

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спільної прес-конференції з очільником МЗС Румунії Теодором Мелешкану у Чернівцях, повідомляє "Укрінформ".

Він зауважив, що сторони обговорили реалізацію нового українського закону "Про освіту". Зокрема, українська сторона наголосила на тому, що введення закону має базуватися на взаємодії з румунськими партнерами і громадою.

"Ми домовилися, що наше Міністерство освіти вже зараз починає працювати над спільним документом, який визначить наше бачення в імплементації цього закону для українських громадян румунського походження, для румунської громади", - наголосив Клімкін.

За його словами, у цьому документі врахують, що всі громадяни України повинні мати добрі знання української, щоб потім можно було реалізувати себе в країні. Там також хочуть вказати, що деякі предмети, зокрема історія України, основи держави і права, мають обов’язково викладатися українською.